top of page

צלי כתף בקר

 

 

כלי: סיר רחב בעל מכסה, שיכול להכיל את הנתח בנוחות

 

       כוס מידה שמכילה לפחות 4 כוסות

 

 

מומלץ לבשל יום מראש ולשמור במקרר בתוך הרוטב. למחרת הטעמים רק ישתבחו.

 

חשוב לזכור שהבשר מתכווץ בבישול.

 

בשונה ממתכוני צלי באתרים ברשת ובספרי בישול, אני נוהגת לטגן מעט את הבצל בשליש כוס שמן קנולה לפני צריבת נתח הבשר משתי סיבות: האחת הבשר פחות נדבק לסיר וסיבה השנייה, אין צורך להוציא את נתח הבשר כדי לטגן את הבצל. אתם תבחרו את הדרך שנוחה לכם.

 

לא חייבים להשתמש בכל המרכיבים/מי שלא אוהב את טעם היין יכול לוותר עליו או לשים פחות יין. ניתן להוסיף מעט פפריקה אדומה חריפה או פחות שיני שום, לא חייבים למרוח את הנתח בחרדל או פפריקה, בקיצור הכל הכל לפי הטעם.

 

חשוב לכסות את נתח הבשר בנוזלים בגובה 3/4 גובה נתח הבשר ולבדוק במשך הבישול אם חסרים נוזלים.

 

הרכות, במקרה של צלי בקר, מתקבלת רק מבישול ארוך ואיטי של הבשר. לפחות 4 שעות בישול.

 

חומרים:

 

בשר בקר מספר 5 "צלי כתף" קפוא/גוש שלם

 

2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות או חצי ירח

 

2-3 כפות חרדל דיז'ון או חרדל רגיל למריחה של נתח הבשר

 

פפריקה מתוקה למריחה של נתח הבשר

 

1/3 שמן קנולה לטיגון

 

10 שיני שום שלמות או חצויות, תלוי בגודל שני השום

 

כוס יין אדום יבש/לא חייבים להשתמש ביין יקר. יין פשוט יעשה את העבודה. אני משתמשת ביין אדום, אבל אפשר להשתמש גם ביין לבן

 

 

רוטב:

 

2X קופסאות רסק עגבניות גודל קטן

 

מעט קטשופ

 

כפית פפריקה מתוקה

 

1 כפית אבקת מרק

 

1 כפית אבקת מרק בצל

 

1 כפית מלח

 

אבקת שום לפי הטעם/ניתן לשים גם שני שום קפואות של דורות

 

3 כפיות סוכר

 

1/2 כפית פלפל שחור גרוס או לפי הטעם

 

רוטב סויה בסגנון סיני של אוסם לפי הטעם

 

3 כוס מים

 

 

אופן ההכנה:

 

מפשרים את נתח הבשר ומנקים את שכבת השומן והגידים החיצונית. חשוב לא לפצוע את הנתח ולנקות רק את השכבה החיצונית.

 

שוטפים את נתח הבשר מנגבים את הבשר היטב בנייר מגבת.

 

בעזרת סכין יוצרים כמה חריצים בנתח הבשר ולתוכם דוחפים 5 שיני שום/אם שיני השום גדולות אז חוצים אותם.

 

בקערית קטנה מערבבים את החרדל והפפריקה. מורחים את הנתח מכל צדדיו. אפשר למרוח את הפפריקה והחרדל ישירות על נתח הבשר.

 

קולפים וחותכים את הבצל לטבעות או לחצי ירח.

 

בכוס מידה שמים 3 כוסות מים, X2 קופסאות רסק עגבניות, קצת קטשופ, 1 כפית מלח, 3 כפיות סוכר, 1 כפית אבקת בצל,1 כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם, אבקת שום לפי הטעם, 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה, וקצת רוטב סויה סיני של אוסם.

 

מחממים 1/3 שמן קנולה ומכניסים לסיר את הבצל ומטגנים אותו עד, שמתחיל להשחים קלות.

 

ניתן להוסיף את 5 שיני השום הנותרות קצוצות ולטגן עוד דקה.

 

לשפוך חצי כוס יין ולאדות מעט.

 

לאחר מכן מכניסים את נתח הבשר וצורבים את הבשר היטב בטמפרטורה בינונית גבוהה ו"סוגרים" את הנתח מכל צדדיו עד שהוא שחום.

 

מוסיפים את הרוטב. בזמן הבישול, מכסים את הבשר בנוזלים בגובה 3/4 גובה נתח הבשר. אם חסרים נוזלים, מוסיפים יין או מים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה ומוסיפים עוד חצי כוס יין.

 

מעבירים את האש ללהבה קטנה ומבשלים במכסה מעט פתוח (לכסות חלקית) שעתיים עד שעתיים וחצי.

 

במהלך הבישול הופכים את הנתח פעמיים ובודקים אם צריך להוסיף נוזלים.

 

מוציאים את נתח הבשר מהרוטב ומניחים לו להצטנן מעט.

 

בסכין חדה פורסים לפרוסות דקות כנגד כיוון הסיבים. משכיבים את הפרוסות חזרה לתוך הסיר וממשיכים לבשל עוד שעה שעתיים בסיר מכוסה.

 

בודקים אם הבשר רך על ידי נעיצת מזלג או סכין במרכז הנתח. כשהבשר מוכן המזלג נכנס ויוצא בקלות. אם צריך ממשיכים לבשל בסיר מכוסה על אש קטנה.

 

הרכות, במקרה של צלי בקר, מתקבלת מבישול ארוך ואיטי של הבשר.

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page