top of page

פשטידת איטריות, בצל וגבינה

 

 

 

כלי לפשטידה  

 

 

 

 

 

סיר גדול לבישול האטריות שמשמש לאחר מכן לערבוב התערובת/הכל בסיר אחד

מסננת לסינון האיטריות

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים:

 

חבילת אטריות רחבות (400 גרם של אוסם או של כל חברה אחרת, ניתן להשתמש גם באטריות דקות)

 

50 גרם חמאה (לטיגון הבצל)

 

2 בצלים גדולים קצוצים דק

 

3 ביצים טרופות

 

1 כפית מלח

 

פלפל שחור לפי הטעם

 

100-150 גרם גרם גבינה צהובה מגורדת

 

אופן ההכנה:

 

כל ההכנה של הפשטידה בסיר אחד גדול

 

משמנים תבנית קרמיקה או כל תבנית מתאימה לאפיית פשטידה

 

מחממים תנור אפייה ל 180 מעלות

 

 

מבשלים את האטריות בסיר גדול עם מעט מלח/לא לבשל את האטריות עד הסוף, מסננים ומשאירים בצד.

 

באותו סיר גדול מטגנים את הבצל בחמאה עד שיזהיב ( לא יותר מידי), מוסיפים לתערובת את האיטריות וממשיכים דקה שתיים לערבב על

 

אש קטנה, סוגרים את האש ומוסיפים את 3 הביצים ומתבלים בכפית מלח ומעט פלפל לפי הטעם/ניתן להוסיף למי שרוצה גם כפית אבקת

 

מרק עוף, מכניסים לתערובת מחצית מהכמות של גבינה הצהובה וממשיכים לערבב/לא חייבים, מעבירים את התערובת לתבנית אפייה

 

משומנת ואת שאר הגבינה המגורדת זורים מלמעלה  ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ – 35 דקות או עד שהפשטידה

 

שחומה.

 

 

 

 

 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page