top of page

 

סלט טעים למנה ראשונה, תוספת למנה עיקרית, לכל יום וכל אירוע

הסלט ממטבחה של ורה חברתי

 

מצרכים:

 

3 חצילים קלויים

 

שמן לטיגון

 

1 פלפל ירוק מתוק/לחתוך לקוביות

 

1 פלפל אדום מתוק/ או 2 פלפלים ירוקים מתוקים/לחתוך לקוביות

 

2 כפות רסק עגבניות

 

1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות

 

בצל אחד חתוך לקוביות

 

שתי כפיות מלח או מלח לפי הטעם

 

1 כפית אבקת פפריקה מתוקה

 

אבקת צילי לפי הטעם

 

ראש שום כתוש או לפי הטעם

 

 

אופן ההכנה:

 

המהדרין קולים חציל רק על אש ישירה/אני קולה את החצילים באפייה בתנור מחומם מראש בטמפ' הגבוהה ביותר כשהחציל מנוקב על ידי מזלג או סכין בכמה מקומות ועטוף בנייר אלומיניום למשך לפחות 40 דקות או עד שהוא רך מכל צדדיו. מומלץ להפוך את החצילים באמצע.

 

מקלפים את החצילים ומעבירים למסננת כדי שהנוזלים יצאו.

 

קוצצים את החצילים גס על קרש חיתוך עם סכין קצבים או כל סכין.

 

מחממים בסיר רחב את השמן ומאדים את הבצל והפלפלים.

 

מוסיפים את העגבנייה וממשיכים לאדות תוך בחישה.

 

מוסיפים את החצילים וממשיכים לערבב.

 

מוסיפים שתי כפות רסק העגבניות, מערבבים, מוסיפים 1 כפית פפריקה אדומה, שתי

כפיות מלח או מלח לפי הטעם וקצת אבקת צילי.

 

מוסיפים את ראש השום הכתוש וממשיכים לערבב.

 

מכבים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לתערובת לעמוד כעשר דקות להשלמת הטעמים.

 

 

הולך נפלא עם חלה טובה

 

 

 

 

 

 

 

תיהנו!

סלט חצילים קלויים ופלפלים מתוקים עם ניחוחות של שום

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page