קינוח קל להכנה, מתאים לעונת הקיץ במלית קצפת ופירות טריים.

 

כלים:

2 תבניות אפייה שטוחות/ניתן לאפות את שתי התבניות ביחד במצב טורבו ב 180 מעלות – אני אופה כל תבנית בנפרד ב 200 מעלות. עדיף לא להכניס שתי תבניות ביחד, תלוי בסוג התנור שלכם.

 

סיר בינוני

 

נייר אפייה

 

ספרי קנולה או כל ספרי לשימון נייר האפייה

 

חומרים לפחזניות:

100גר' מרגרינה ללא מלח

 

50 גרם אבקת סוכר/לא חייבים

 

1 כפית תמצית וניל/לא חייבים

 

1כוס מים

 

1 כוס קמח לבן

 

רבע כפית מלח

 

4 ביצים

 

למלית:

1 מכיל שמנת מתוקה להקצפה/כדי שתתקבל קצפת יציבה שמנת המתוקה חייבת להיות קרה

 

2 כפות סוכר לבן רגיל

 

פירות העונה(נקטרינות, אפרסק, משמשים ועוד)

 

אופן ההכנה:הפחזניות

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

 

משמנים קלות את נייר האפייה.

 

מרתיחים את המים בסיר בינוני  מוסיפים את המרגרינה או החמאה וממיסים אותה מעל האש.

 

מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח, אבקת הסוכר, תמצית הווניל והמלח ומערבבים היטב. מחזירים את הסיר לאש, ומערבבים עד שהעיסה לא נדבקת לדפנות הסיר ונוצר כדור הנפרד מהסיר.

 

 

 

 

 

 

 

 

מורידים מהאש ומוסיפים ביצה, ביצה  תוך ערבוב מהיר לאחר כל הוספה של ביצה. רצוי לערבב עם כף עץ.

הביצה השלישית והרביעית יהיו קצת קשות לערבוב, אך צריך להמשיך עד שיתקבל בצק חלק ואחיד.

 

יוצקים בעזרת כף גדולה מן התערובת על התבנית עם נייר אפיה. הפחזניות צריכות להיראות כגושים בעלי בסיס רחב.

צריך להשאיר מרווח של 4 - 3 ס"מ אחת מהשנייה. הבצק תופח ומתפשט בעת האפייה!

 

אופים בתנור כ 40 דקות עד שהפחזניות תופחות ומזהיבות. אחרי משהו כמו 20 דקות יראה לכם שהפחזניות מוכנות, אל תוציאו, כי הן עדיין לא אפויות בפנים.

 

 

 

 

 

 

 

 

הוציאו את הפחזניות ועשו חתך אופקי בעזרת סכין משוננת במרחק של שני שלישים של הגובה מהבסיס, כדי שהאדים שבתוך הפחזניות יצאו, צננו מעט.

המשיכו את החתך במקביל לבסיס והסירו בזהירות את הכיפה העליונה.

 

הוציאו בזהירות את החלקים הרכים שבתוך הפחזניות.

 

הכנת המלית

מקציפים את שמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר לבן רגיל עד שמתקבלת קצפת יציבה.

 

מלאו את חלל הבסיס של כל פחזנית בקצפת.

 

מעל הקצפת מסדרים את הפירות בצורה יפה.

 

מכסים בחלק השני (הכיפה) ומגישים מייד.

 

ניתן לבזוק אבקת סוכר דרך מסננת מעל הפחזניות לפני ההגשה.

 

 

* כאשר עושים את הפחזניות ללא סוכר ותמצית וניל, ניתן למלא את הפחזניות בסלט טונה, סלט ביצים, פטריות, כבד קצוץ או כל דבר אחר.

*ניתן למלא את הפחזניות רק בקצפת ללא פירות ולפזר לפני ההגשה אבקת סוכר.

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

 

מקור

מבוסס על מתכון של רות סרקיס מהמטבח באהבה

תמי סירקיס מדור אוכל עיתון לאישה

תמונות

חן שוקרון, ניסים עוזרי, http://thenoshery.com/peaches-marscapone-cream-eclairs-with-amaretti-crumble-caramel-sauce/

http://www.kingarthurflour.com/recipes/cream-puffs-and-clairs-recipe

http://writes4food.com/2012/11/recipe-for-making-homemade-chocolate-eclairs/

 

 

פחזניות פירות וקצפת

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon