top of page

מרק קישואים מוקרם

מתכון שקיבלתי מענת, בת דודה של בעלי.

מרק פשוט להכנה, ומרען. דרך בטוחה ומהירה להרשים את האורחים.

 

מצרכים:

 

12 קישואים קטנים או  8 קישואים גדולים/ניתן להשתמש ב 1 ק"ג קישואים מסוג זוקיני נקי ללא הקצוות

 

4 - 2 כפות אבקת מרק עוף לפי הטעם

 

8 - 6 שיני שום טרי כתוש

 

חצי צרור שמיר קצוץ דק/אפשר פחות לפי הטעם

 

7 – 6 כוסות מים/מים לכדי כיסוי הקישואים (לא יותר)

 

מלח

 

פלפל גרוס טרי/אפשר להוסיף גם פלפל לבן או רק פלפל לבן

 

שמנת מתוקה 10% או 15%

 

להגשה: שמנת חמוצה או קרוטונים או גם וגם

 

 

אופן ההכנה:

 

שוטפים את הקישואים, קוטמים את הקצוות, מקלפים וחותכים את הקישואים לקוביות. 

 

לקצוץ את חצי הצרור של השמיר/מי שרוצה יכול לשים פחות מחצי צרור שמיר לפי הטעם.

 

להוסיף לסיר את הקישואים ולמלא מים בגובה התבשיל (לא יותר). להביא לרתיחה, להנמיך את להבת הגז על אש נמוכה, לתבל במלח, פלפל, שום כתוש ואבקת מרק עוף, לכסות ולבשל כארבעים וחמש דקות או עד שהקישואים מתרככים.

 

מכבים את להבת הגז.

 

מוסיפים את השמיר הקצוץ מערבלים את המרק בבלנדר או עם מוט בלנדר, טועמים את המרק, ומתקנים תיבול. מי שאוהב קצת קוביות קישואים במרק שלו יכול להוציא חלק קטן מהקישואים לפני הטחינה ולהחזיר אותם לאחר מכן או לא לטחון עד הסוף.

 

מוסיפים שמנת מתוקה 10% או 15% ומביאים את המרק לסף רתיחה. המרק צריך להיות קרמי וסמיך אבל לא מדי. אם המרק סמיך מידיי, אפשר להוסיף עוד מים רותחים.

 

מגישים עם מעט שמנת חמוצה בכל קערית מרק, או קרוטונים או גם וגם.

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page