תפוחי אדמה עגולים
כלים:
תבנית אפייה של התנור/אני שמה מעל התבנית נייר אלומיניום, או תבנית חד פעמית גדולה.
שקית ניילון שתכיל את תפוחי האדמה או קערה עמוקה
לחמם תנור אפייה מראש ל 200 מעלות
מצרכים:
קילו וחצי עד שני קילו תפוחי אדמה קטנים בשקית רשת או תפוחי אדמה קטנים בשקית ואקום למיקרו/אדומים או לבנים
שני שלישי כוס שמן רגיל
4 כפות גדושות אבקת מרק בצל
כפית שטוחה של מלח רגיל
3 שני שום קפוא או 3 שני שום כתוש
1 כפית פפריקה מתוקה (אופציה)
אופן ההכנה:
אם תפוחי האדמה באים בשקית רשת, אני מנגבת כל תפוח אדמה בנייר לניגוב ידיים (מרטיבה את הנייר עם מעט מיים ואח"כ מייבשת את תפוחי האדמה כדי שהרוטב לא יהיה עם מים וכדי לאפשר היצמדות טובה י ותר של התיבול) או במברשת לניקוי ירקות. בשקית הוואקום תפוחי האדמה באים נקיים.
בכוס מידה שמים את 2/3 כוס השמן, 4 כפות גדושות אבקת מרק בצל, 3 שני שום קפוא או שום כתוש, כפית שטוחה מלח רגיל ואם רוצים אפשר גם 1 כפית פפריקה מתוקה.
מכניסים לשקית ניילון או קערה עמוקה את תפוחי האדמה, והרוטב, מערבבים היטב ומשרים למשך שעה או שעתיים כמה שיותר עדיף.
אם אין לכם זמן מכינים את הרוטב מערבבים היטב בשקית ניילון או בקערה עמוקה וישר לתנור מחומם מראש ל 200 מעלות למשך שעה עד שעה ורבע או שעד תפוחי האדמה רכים ושחומים.
ניתן להפוך בזהירות את תפוחי האדמה אחרי חצי שעה אפייה בתנור. (אני הופכת אחרי חצי שעה)
בתאבון!