top of page

כנפיים ברוטב טריאקי

מתכון מנצח לכנפיים בדבש, רוטב טריאקי ושום - מתכון של 4 מצרכים.

 

מנה מרשימה, שנדמה כאילו הושקע בה הרבה עבודה, אבל האמת היא, שהיא מאוד פשוטה להכנה.

 

ניתן לארח עם הכנפיים או כמנה עיקרית בתוספת אורז לבן או סלט ירוק.

 

כלי:

 

תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אלומיניום

 

כלי עמוק להשריה של הכנפיים עם הרוטב

 

 

חומרים:

 

24 כנפי עוף/מנקים את הכנפיים וקוצצים את הציפורן של הכנף. חשוב לייבש היטב את

הכנפיים עם נייר ניגוב סופג/מחלקים את הכנף ל 2 חלקים.

(אפשר לבקש מהקצב לחלק את הכנף לשני חלקים ולהוריד את הציפורן)

 

 

כוס רוטב טריאקי של אוסם

 

 

1 כפית אבקת שום או 3 שיני שום קפואות או לפי הטעם

 

 

3 כפות גדושות של דבש

 

 

אופציה – כמה כפות זרעי שומשום

 

 

אופן ההכנה:

 

משרים בקערה את הכנפיים המנוקות יחד עם הרוטב במשך כמה שעות במקרר, מכוסה בניילון נצמד. רצוי מידי פעם לערבב את הכנפיים במרינאדה ולהחזיר למקרר (הרבה פעמים שאין לי זמן אני כמעט ולא משרה את הכנפיים ועדיין הם טעימים מאוד).

 

 

מחממים תנור אפייה ל 200 מעלות.

 

 

משטחים את כנפי העוף  והרוטב בתבנית מרופדת בנייר אלומיניום בשכבה אחידה  ואופים כשעה.

 

הופכים פעם אחת במשך האפייה.

 

 

במידה ויש הרבה נוזלים ניתן להוציא את הנוזלים עם הכלי לשאיבת רטבים/* Turkey Baster ואו להשתמש בחלק מהרוטב כדי להרטיב שוב את הכנפיים.

 

 

לקראת הסוף ניתן להעלות את הטמפ' לכמה דקות ל 250 מעלות או להעביר למצב של גריל כדי להשחים את הכנפיים. כאשר מעבירים למצב של גריל צריך לפתוח את דלת התנור מעט ולשמור שהכנפיים לא ישרפו או יתייבשו.

 

 

מגישים עם סלט ירוק או על אורז לבן או סתם מנשנשים.

 

לא לשכוח להגיש מפיות.

 

אופציה: לפני ההגשה מחממים במחבת כמה כפות זרעי שומשום וקולים אותם קלות תוך טלטול עדין עד שיזהיבו ובוזקים על הכנפיים.

 

* Turkey Baster  

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page