top of page

מז'דרה

 

 

 

 

 

 

את המתכון קיבלתי מחברתי הטובה אורית. דרך אחרת לעשות את התוספת הטעימה הזאת של אורז, עדשים והרבה הרבה בצל.

 

קל להכנה, אופים בתנור, חשוב לכסות טוב את התבנית בנייר אלומיניום.

 

 

כלים: תבנית חד פעמית אלומיניום גדולה

 

מחבת גדולה לטיגון הבצלים

 

 

 

 

מצרכים:

 

1 כוס אורז שטוף

 

 

1 כוס עדשים ירוקים שטופים

 

 

 

 

3 בצלים חתוכים לחצי ירח מטוגנים

 

 

שלוש וחצי כוסות מים רותחים

 

 

3 כפות גדושות אבקת מרק בצל

 

 

2 כפיות מלח גדושות

 

 

 

אופן ההכנה:

 

חותכים את הבצל לאורך לחצי, פורסים ל"חצאי ירח".

 

שוטפים את האורז והעדשים.

 

מטגנים את הבצל בכמות נדיבה של שמן עד להזהבה (לפחות כוס שמן).

 

בתוך תבנית האלומיניום שמים את האורז, העדשים, שלוש וחצי כוסות מים רותחים אבקת המרק בצל והמלח (אפשר לערבב את התבלינים בכוס המים הרתוחים לפני ששופכים לתבנית) בכל מקרה צריך לערבב הכול בתוך התבנית, לכסות היטב בנייר אלומיניום לפני שמכניסים לתנור.

 

מחממים תנור ל 180 מעלות. אופים שעה ורבע בתבנית מכוסה בנייר אלומיניום.

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page