פשטידת בצל ירוק

הפשטידה מורכבת מקלתית בצק עלים/פילאס תורכי של מעדנות וממלית של שמנת, ביצים וגבינה. על הבסיס החופשי הזה אפשר לאלתר וריאציות מגוונות: לשנות את סוג הבצק, להשתמש במינים שונים של גבינות, לתבל במבחר תבלינים ועשבי תיבול לעשות שימוש חופשי בסוגי הגבינות ותוספות הטעם. כל שיש לזכור הוא את תערובת המלית הקבועה, המתאימה לפשטידה שקוטרו כ - 25 ס"מ (את כל הפשטידות שלי אני אופה בכלי לפאי מקרמיקה בקוטר 28-29 ס"מ), ואת התוספות, שמשקלן לא צריך לעלות על 400-300 גרם.

מכוון שאנני אוהבת גבינות דומיננטיות, בכל המתכונים שלי אני משתמשת בגבינה צהובה 28% ובגבינת מוצרלה.

הבצל הירוק מעניק לפשטידה טעם יחודי, אפשר להחליף בבצל לבן, ואז טעמו יהיה מתקתק יותר. זאת הפשטידה האהובה ביותר על בתי גל ובנתיים עשיתי אותה רק בבצל ירוק. 

 

 


 

 

מצרכים:

200 גרם בצק עלים פילאס תורכי של מעדנות או כל בצק עלים אחר/אני משתמשת בפילאס תורכי כי הוא בצק עדין ודק. את הבצק מפשירים במקרר לילה לפני. הבצק מגולגל ומספיק לחתוך ממנו אורך של 42 ס"מ/עם שאר הבצק אני מכינה עוגת קרם שניט או עוגיות אוזניים מבצק עלים או כל דבר אחר שאתם מכירים או פשטידה נוספת.

 

למלית:

1 חבילה בצל ירוק קצוץ דק. אני עושה עם בצל ירוק אבל ניתן להחליף את הבצל הירוק בבצל לבן, ואז טעמו יהיה מתקתק יותר.

 

25 גרם חמאה לטיגון הבצל

 

150 גרם גבינה צהובה מגורדת

 

150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

 

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה

 

3 ביצים

 

1 כפית שטוחה מאוד של מלח/הגבינות מלוחות מספיק ואין טעם להוסיף הרבה מלח

 

2 כפות קמח

 

רבע כפית פלפל לבן או שחור

 

קורט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

 

1.   מחממים את התנור ל- 180 מעלות.  משמנים תבנית פאי מסולסלת בקוטר 28- 25 ס"מ ומרפדים בבצק העלים גם את דפנות הכלי. 

 

 

 

 

2.   דוקרים את הבצק במזלג על פני כל שטחו ומכניסים למקפיא עד לסיום הכנת הבלילה.מסירים מהבצלים את החלקים הקמולים שוטפים היטב, מייבשים וקוצצים דק את החלק הלבן והירוק של כל בצל.

 

 

 

 

3.  מחממים את החמאה במחבת קטנה, ומטגנים בה את הבצלים הירוקים מספר דקות, רק עד שהם מתרככים

(אין להניח להם להשחים).

 

 

 

 

 

4.   מפזרים את הבצלים המטוגנים על הבצק בשיכבה אחידה. מפזרים מעל הבצל מחצית מגבינה הצהובה מחצית מגבינת המוצרלה. 

 

 

 

 

 

 

 

5.   בקערה בינונית טורפים את השמנת המתוקה עם  3 הביצים, 2 כפות הקמח, כפית שטוחה מלח, הפלפל ואגוז המוסקט, מוסיפים את שאר הגבינות ומערבבים. יוצקים את התערובת על הבצל והגבינה, ומקפידים לפזר באופן אחיד.

 

 

 

6.   אופים כ - 40 דקות, או עד שפני הקיש זהובים והמלית נראית מוצקה.

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon