עוגת גבינה ללא אפייה
עוגת גבינה ללא אפייה שכולם אוהבים, קלה וטעימה. הכנתי את עוגת הגבינה הרבה מאוד פעמים ותמיד זה להיט, לא נשאר לזמן רב
כלים:
תבנית מספר 22 ס"מ עגולה
מעבד מזון
מצרכים:
300 גרם ביסקוויטים פתי בר (40 ביסקוויטים פתי בר)
200 גרם חמאה מומסת (ניתן להשתמש בפחות חמאה 150 גרם)
מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
כף סוכר (אפשר אולי שתי כפות סוכר כי האינסטנט פודינג לא כל כך מתוק)
גבינה לבנה 9% 250 מ"ל
קופסת אבקת אינסטנט פודינג וניל של אוסם
חצי כוס חלב
הכנת הבסיס:
מפוררים במעבד מזון 300 גרם ביסקוויטים פתי בר ומערבבים עם 200 גרם חמאה מומסת.
מהדקים שני שלישים מהתערובת על בסיס תבנית אפייה משומנת מספר 24 (שמים את התבנית בהקפאה לזמן מה לפני ששמים את המילוי/מספיק חצי שעה בהקפאה).
הכנת המילוי:
מקציפים יחד מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל, מיכל גבינה 9% 250 מ"ל, חצי כוס חלב, כף סוכר ושקית אבקת אינסטנט פודינג וניל.
יוצקים את המילוי על הבסיס, מפוררים מלמעלה את השליש הנותר מהביסקוויטים שהשתמשנו לבסיס.
מכניסים למקרר לכמה שעות (לפחות 4 שעות). ככל שעוגת הגבינה נמצאת יותר זמן במקרר כך היא מתייצבת יותר.
אפשר לקשט את מרכז העוגה בכמה עלי נענע .
בתאבון!