עוגת תפוזים ושקדים בחושה

החורף בעיצומו וכדי שתוכלו לנצל את החורף עד תומו, עוגת תפוז קלה, שבתוכה שמים תפוז שלם מרוסק, לא צריך להפריד את הביצים, עם טעם חזק של התפוז, עסיסית וטעימה.

המתכון אינו מכיל מוצרי חלב ולכן מושלם גם עבור הרגישים ללקטוז או למי שמעוניין בעוגה פרווה לסוף השבוע.

 

כלים

קערה

תבנית אפייה עגולה קוטר 22 - 20 ס"מ                   

מערבל מזון/פוד פרוססור

 

 

 

 

 

ציפוי התבנית

2 כפות סוכר שטוחות

1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים (30 גרם)

 

לעוגה

כוס קמח תופח (140 גרם)

 

חצי כוס שקדים מולבנים טחונים (60 גרם) (אפשר לקנות שקדים טחונים/אני טחנתי לבד במעבד מזון)

 

קורט מלח

 

1 תפוז שלם נקי עם הקליפה/ חובה להשתמש בתפוז טרי!

 

1/2 כוס שמן קנולה

 

3 ביצים בטמפ' החדר

 

3/4 כוס סוכר

 

ספרי קנולה לשימון

 

אבקת סוכר לקישוט

 

ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

משמנים את התבנית ומפזרים בה את הסוכר והשקדים הפרוסים.

 

מערבבים בקערה את הקמח, השקדים הטחונים וקורט מלח.

 

מסירים את העוקצים של התפוז בחלקו העליון והתחתון, חותכים אותו לרבעים ומנקים מחרצנים.

 

שמים בפוד פרוססור את חלקי התפוזים ומעבדים למחית. מרסקים בפולסים (פולס = הפעלה לשנייה ומיד הפסקה יש כפתור מיוחד לזה). 

 

מוסיפים את השמן, שלושת הביצים והסוכר ומעבדים לעיסה אחידה.

 

מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים לעיסה אחידה ולא יותר. שמכינים עוגה בחושה, יש להימנע מערבוב יתר, אחרת העוגה תהיה קשה, יבשה ולא אוורירית.

 

יוצקים את העיסה לתבנית האפייה ואופים 45 - 40 דקות או עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

 

מוצאים את העוגה מהתנור, מצננים ומגישים.

 

יש לתת לעוגה להתקרר לפני, שפורסים אותה כדי שתתייצב.

 

ניתן להקפיא את העוגה המוכנה עד כחודש, עטופה היטב. העוגה נשמרת עד שבוע במקרר. מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.

 

להגשה

מעט אבקת סוכר לקישוט

 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon