סלט עגבניות שרי ומוצרלה

סלט עגבניות שרי, מוצרלה, עירית, זיתים מושחרים, שום טרי, עלי בזיליקום ועוד... בתיבול שמן זית ומלח גס.

עגבניות השרי משתלבות נהדר עם כדורי גבינת מוצרלה. סלט פשוט, יפה, צבעוני וטעים, מתאים לאירוח, תוספת למנה עיקרית ולחג השבועות.

המרכיבים במתכון זה לא ממש מדודים, תלוי בסוג האירוח, מספר האנשים והטעמים האישיים. בכל מקרה עגבניות שרי, גבינה מוצרלה ועלי בזיליקום שמן זית ומלח גס רצויים, שיהיו במתכון והטעם כבר בפנים.

 

חומרים:

בצל אדום חצוי ופרוס דק

 

קילו אחד - 750 גרם עגבניות שרי תמר או שרי רגיל (לא להשתמש בעגבניות רגילות)

 

250 גרם גבינת מוצרלה מחלב בופאלו (כדור גדול) או כדורי מוצרלה קטנים טריים מאוד מסוננים היטב. חיי המדף של גבינת מוצרלה קצרים והגבינה בשיא טעמה כשהיא טרייה מאוד

 

3 – 2 חופנים של זיתים מושחרים חתוכים לרצועות (אלא אם כן קניתם טבעות זיתים שחורים בקופסת פח) או לפי הטעם או חופן זיתי קלמטה ללא גרעין וחצויים

 

צרור עירית קצוצה או בצל ירוק רגיל קצוץ

 

שמן זית לפי הטעם

 

מלח גס לפי הטעם

 

עלי בזיליקום - מסירים את עלי הבזיליקום מהגבעולים. קרועים ביד או קצוצים גס (הכמות לפי הטעם) שומרים כמה עלים שלמים לקישוט

 

3 שני שום טרי קצוצים דק 

               

אופן ההכנה:

שוטפים את העגבניות, מייבשים וחותכים את העגבניות לחצאים (לא לרבעים) ומניחים בתוך קערה.

 

חותכים ביד את המוצרלה לפיסות בינוניות ומוסיפים לקערה.

 

קוצצים רק את עלי הבזיליקום ומניחים בקערה.

 

קוצצים 3 שיני שום טריות ומוסיפים לקערה.

 

מוסיפים לקערה חופן זיתים מושחרים.

 

מוסיפים לקערה בצל אדום חצוי ופרוס דק.

 

לקראת ההגשה, מערבבים בעדינות בכף גדולה את כל מרכיבי הסלט ומזליפים מעל את שמן הזית ומפזרים מלח גס.

 

מסדרים בצלחת הגשה את הסלט ומניחים מעל לקישוט כמה פיסות מהמוצרלה וכמה עלי בזיליקום.

 

 

 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon