קציצות כרובית נהדרות מטוגנות
ללביבות פשוטות, ונהדרות והכי חשוב טעימות מאוד שנחטפות במהירות מהצלחת
ומה לעשות קצת מטוגנות .......
מצרכים:
1 כרובית גדולה
2 ביצים
1 כוס גבינה צהובה מגורדת (לא חייב) לפחות 200 גרם גבינה צהובה
1 כוס פירורי פנקו
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מרתיחים מים ומבשלים את הכרובית (עם העלים כלפי מטה) עד שהיא מתרככת בערך 15 דקות/לא לבשל את הכרובית יותר מדי כדי לתת לה לשמור על מרקמה.
מסננים ומועכים לפירה (ניתן למעוך במזלג או בכלי שמועכים פירה). מי שרוצה לביבות מעט יותר נגיסות, שלא יבשל עד ריכוך מלא.
מערבבים עם הביצים, הגבינה צהובה המגורדת, הפנקו, המלח והפלפל.
אפשר לשים את העיסה לנוח לכמה שעות במקרר מכוסה בניילון נצמד לפני הטיגון.
מחממים מעט שמן (פחות מחצי ס"מ) יוצרים לביבות שמנמנות/לוחצים אותן היטב כדי לגבש אותן לקציצות ויוצקים למחבת כפות מלאות מהתערובת. משטחים מעט ומטגנים בחום בינוני עד שהקציצות מזהיבות. הופכים לצד השני וממשיכים לטגן.
מספיגים במגבות נייר.
מגישים את הלביבות כשהן חמות או בטמפרטורת החדר לארוחת הצהריים או הערב עם סלט ירקות ולחם טרי או כתוספת למנה עיקרית.
בתאבון!