עוגת תפוזים עם תפוזים סיניים

אם יש עוגה שאני מאוד אוהבת בחורף זה עוגת תפוזים רכה ומפנקת.

אומרים שאין חורף בלי ריח של תפוזים, אז ומה טוב יותר מעוגה בריח של חורף?

עוגה פשוטה קלה ומהירה להכנה, שמכינים בכמה דקות ובלי להפריד ביצים! מושלמת לאירוח או סתם ליד כוס הקפה או כוס התה.

נראה לי שזו לא תהיה הפעם היחידה שאכין אותה החורף.

כה חוגגים את החורף.             

הדבר היחיד פה זה התפוז המרוסק (לא חובה), שבשבילו מומלץ להשתמש בבלנדר או פוד פרוססור.

 

המצרכים לתבנית בבקה/קוגלהוף בקוטר 24 ס”מ:

4  ביצים/ רצוי ביצים בגודל L    

          

1/2  1 כוסות סוכר (300 גר’)

 

3/4  כוס שמן

 

קליפה מגוררת מ 2  תפוזים

 

כוס מיץ תפוזים שסוחטים מבערך 3 – 2 תפוזים. (עדיף סחוט טבעי )

 

*6 – 5 תפוזונים סיניים קטנים מרוסקים בפוד פרוססור יחד עם הגרעינים (אופציה)

 

2  כוסות קמח תופח (280 גר’)

 

תרסיס שמן פאם קנולה

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לטמפ' 160 מעלות.

 

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במשך 10 – 8 דקות במהירות מקסימאלית או עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מוזגים פנימה שמן באיטיות, תוך כדי הקצפה.

 

מגרדים את קליפת התפוזים וסוחטים כוס מיץ תפוזים.

מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה איטית את גרדת התפוז ומיץ התפוזים.

 

מוסיפים קמח ומקציפים לאיחוד טעמים. לערבב רק עד לכדי איחוד. חשוב לערבב כמה שפחות, רק עד שהבלילה נראית יחסית אחידה ואין יותר פירורים של קמח. ערבוב יתר מפתח סיבי גלוטן שהופכים את העוגה למסטיקית.

 

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת היטב, ואופים בתנור, שחומם מראש ל - 160 מעלות במשך 45 דקות או עד להשחמה והתייצבות וכאשר הקיסם יוצא יבש.

 

*אופציה:

להוסיף 6-7 תפוזונים סיניים קטנים מרוסקים. איך מרסקים? מרסקים בפולסים עד שיש רסק הומוגני, אבל זה בסדר אם יש קצת חתיכות פה ושם.  פולס = הפעלה לשנייה ומיד הפסקה. בדרך כלל יש כפתור מיוחד לזה.

 

* אם בא לכם, מומלץ להרטיב את העוגה ב – 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט + שתי כפות ליקר קוואנטרו (אופציה), כשהיא חמה, מה שהופך אותה לרכה, עסיסית ותפוזית עוד יותר.

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon