פסטה פירות ים ברוטב שמנת

 

 

כלים:

סיר לבישול הפסטה

 

מסננת - אחרי שאני מסננת את הפסטה, אני משתמשת באותו סיר להכנת הרוטב

 

 

המצרכים:

1 חבילת פסטה מבושלת בהרבה מים וקצת מלח לדרגת אל דנטה או לפי הוראות היצרן. לסנן את הפסטה לשמור על הפסטה במסננת עד שמכניסים אותה לרוטב שבסיר. ניתן להשתמש בכל פסטה אהובה עליכם קצרה וארוכה. אני משתמשת פנה (Penne): פסטה חלולה ומחוספסת, חתוכה בקצוות באלכסון, ספגטי (Spaghetti) פסטה ארוכה ועגולה ברוחב של 1.8-2.4 מ"מ, לינגויינה (Linguine): באיטלקית - לשונות קטנות, פסטה ברוחב 6 מ"מ או פפרדלה (Pappardelle) "פפרה" באיטלקית - לזלול. פסטה ברוחב 20 מ"מ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

להכנת פירות הים יש אפשרות להשתמש במיקס פירות ים קפוא או שרימפס בלבד או קלמרי בלבד, או בייבי שרימפס קפואים, רק להפשיר במקרר לפני השימוש. סה"כ פירות ים 500 גרם.

 

 

 

250 גרם קלמרי, 250 גרם בייבי שרימפס או שרימפס גדולים (סה"כ 500 ג')

 

 

50 גרם חמאה

 

 

3 – 4 שיני שום כתוש או שום קפוא של דורות

 

 

2 מכלי שמנת לבישול 15% (ניתן להשתמש גם בשמנת 38%)

 

 

1/2 כוס יין לבן יבש (אופציה)

 

1/2 כפית פלפל שחור

 

1 כפית מלח גס/אם לא משתמשים באבקת מרק, ניתן בהחלט להוסיף עוד קצת מלח גס

 

כפית אבקת מרק עוף (אופציה)

 

חצי כוס חלב (אופציה)

 

 

אופן ההכנה:

 

ממיסים בסיר את 50 גרם החמאה, מוסיפים את השום, להוסיף את פירות הים ולטגן כמה דקות, להוסיף את היין ולבשל עוד כ-2 דקות, להוסיף שמנת מתוקה, מלח הגס ופלפל ולבשל עד שהרוטב מסמיך מעט, להעביר את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב ולהמשיך לערבב מעט. 

 

בהצלחה ובתאבון!

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon