מלבי חלבי ללא מי ורדים
את המתכון קיבלתי מחברתי פוני. המתכון פשוט להכנה, תוצאה מרשימה, וטעימה מאוד.
מלבי הוא פודינג מתוק המוגש כקינוח. את המלבי אני מכינה על בסיס חלב ושמנת מתוקה, בתוספת קורנפלור המעניק למלבי מרקם מוצק.
המלבי צריך להיות יציב אך מאחר ומדובר במלבי משמנת מתוקה ושמנת לבישול הוא יהיה רך כמו פודינג.
בדרך כלל אני מגישה את המלבי כשעליו אגוזים קצוצים וסירופ מתוק בטעם פטל לפי הטעם.
אם אני משתמשת בכלי הגשה גדול, אני מכינה כמות כפולה מהמתכון.
כלים:
סיר רחב
מטרפה לערבוב או כף מעץ
כלי לערבוב השמנת עם הקורנפלור
כלים אישיים או קערה יפה גדולה
מצרכים:
6 כפות גדושות קורנפלור/תמיד אפשר יותר כפות קורנפלור תלוי בסמיכות שרוצים
2/3 כוס סוכר
3 כוסות חלב
מקל וניל חצוי לאורכו
1 קופסא שמנת מתוקה 32% או 38%
1 שמנת לבישול 15%
להגשה:
אגוזים קצוצים גס או פיסטוקים קלופים וקצוצים גס
סירופ/תרכיז מיץ פטל לפי הטעם
או לחילופין פרות יער מעורבים טריים בעונה או קפואים שהופשרו במסננת ומעט מתרכיז הפטל
אופן ההכנה:
בכלי ממיסים את הקורנפלור בשמנת לבישול 15%, ובוחשים היטב עד שלא נותרים גושים.
מבשלים בסיר, תוך כדי בחישה עם כף עץ או מטרפה, 3 כוסות חלב, 1 קופסא שמנת מתוקה והסוכר. מסירים ממקל הווניל את הגרגרים בעזרת סכין קטנה ומוסיפים אותם ביחד עם המקל לתערובת השמנת והחלב ומביאים עד לסף רתיחה (אסור לתערובת לרתוח).
מוסיפים את תערובת הקורנפלור המומס בשמנת לבישול, מנמיכים לאש נמוכה וממשיכים לערבב כ 2-3 דקות או עד לקבלת מרקם דייסתי. הערבוב חשוב בתהליך כדי שלא יהיה לנו מלבי מלא בגושים קטנים של קורנפלור (במידה וזה קורה תמיד ניתן להעביר את התערובת במסננת).
מוציאים את מקל הווניל ולאחר מכן מוזגים לכוסות אישיות, או לכלי זכוכית גדול שקוף מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ולאחר שהתקרר מעט מכניסים למקרר ל- 12 שעות.
בהגשה מפזרים את האגוזים הקצוצים או פיסטוקים קצוצים ויוצקים תרכיז מיץ פטל לפי הטעם או לחלופין פרות יער מעורבים טריים בעונה או
קפואים שהופשרו במסננת ומעט מתרכיז הפטל.
ניתן לשים כל פרי אחר עשיר בטעם חתוך לקוביות.
בתאבון!
.