עוגת גבינה אפויה בציפוי קצפת
עוגת גבינה שאימי מכינה לכל אירוע, קלה, קלילה, וטעימה עם מרקם אוורירי, ללא קמח, עם קורנפלור, אשל, גבינת סקי ועוד..
תבנית אפייה קוטר 26 או קוטר 28
מצרכים:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
אשל אחד
2 גבינת סקי 5%
1 גבינת סקי 9%
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
6 כפות קורנפלור
2 קופסאות שמנת מתוקה להקצפה/ניתן להשתמש רק בשמנת מתוקה אחת ואז לשים רק 3 כפות סוכר
6 כפות סוכר עבור 2 קופסאות שמנת המתוקה לציפוי העוגה
אופן ההכנה:
משמנים תבנית מס' 28.
לחמם את התנור לחום 200 מעלות.
כאשר מכניסים את העוגה לתנור מורידים ל – 160 מעלות.
מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבון (הלבן) עם כוס וחצי סוכר. כאשר הקצף יציב, מוסיפים לאט לאט את החלמונים (הצהובים) וממשיכים להקציף.
משאירים את הקצף באותה קערת המיקסר, רק מחליפים למתקן של ערבול בצק. אם אין מתקן כזה ממשיכים לערבל עם אותו מתקן הקצפה אך באיטיות רבה.
מוסיפים לקערה 1 אשל ללא הנוזלים, 2 גבינת סקי 5%, 1 גבינת סקי 9%, אחד חבילה אינסטנט פודינג וניל ו – 6 כפות גדושות קורנפלור וממשיכים לערבל באיטיות רבה.
יוצקים את העיסה לתוך התבנית, מורידים את הטמפ' ל – 150 – 160 מעלות ואופים לפחות 45 דקות.
צריך לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה.
כשהעוגה מוכנה משאירים אותה בתנור סגור מכובה ל – 10 דקות נוספות, מוצאים מהתנור ומקררים את העוגה לפני ששמים את הקצפת.
מקציפים שתי קופסאות של השמנת המתוקה עם 6 כפות סוכר ומצפים את העוגה.
לקישוט: ניתן ללקשט במרכז העוגה או מסביב עם פלחי אפרסק בסירופ, או כמה עלי נענע במרכז העוגה ואו כל פרי אחר או קישוט אחר שאהוב עליכם. את הקישוט ניתן לשים רק אחרי שמקררים מעט את העוגה במקרר והקצפת מתייצבת, כל זאת כדי שהפרי או כל קישוט אחר לא ישקע.
בתאבון!