פשטידת ברוקולי עם גבינה מבעבעת
כלים: תבנית עגולה לפשטידה או תבנית מלבנית
חומרים:
1 חבילה ברוקולי קפוא (800 גרם)
2 כפות אבקת מרק בצל
מלח לפי הטעם/אני שמה כפית מלח
פלפל לפי הטעם
2 מכלי שמנת מתוקה 38%/ניתן להשתמש בשמנת לבישול 10% או 15%
4 ביצים
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
פירורי לחם
חמאה לשימון התבנית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
משמנים את התבנית בחמאה ומפזרים מעל פירורי לחם.
מפשירים את הברוקולי, מסננים וחותכים לחתיכות.
בקערה מערבבים את השמנת המתוקה, הביצים, מעט מהגבינה המגורדת/לא חובה,
מלח, פלפל שחור ואבקת מרק בצל.
שמים את חתיכות הברוקולי מעל פירורי הלחם
ושופכים את התערובות מעל הברוקולי
או מערבבים את הברוקולי עם התערובת ושופכים
על פירורי הלחם.
מפזרים מעל את שאר גבינה צהובה מגורדת.
מכניסים לתנור לחום 180 מעלות למשך 45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.
בתאבון!