עוגת גבינה אפויה על בסיס פירורי ביסקויטים
כלי לעוגה:
המתכון של עוגת הגבינה מחברתי אורית שגרה בפרדסייה. העוגה טעימה מאוד, פשוטה להכנה, אין צורך לשים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור, לא צריך לשנות טמפ' באמצע האפייה, זמן אפייה קצר. צריך להכין את העוגה בתבנית קטנה כי העוגה יוצאת נמוכה.
עדיף להכין את העוגה יום מראש ולשמור במקרר.
כלים: תבנית מרובעת 25 ס"מ X 25 ס"מ. אני עושה בתבנית קרמיקה, כל תבנית לתנור מתאימה.
מצרכים:
לבסיס
150 גרם חמאה מומסת
פתי בר וניל 250 גרם אפשר גם 200 גרם לא כולם אוהבים עבה/אני שמה 30 ביסקוויטים של פתי בר טחונים לפירורים
למלית
2 כפות קמח רגיל
כוס סוכר
שתי ביצים
כף מיץ לימון/אני שמה מיץ לימון משומר
חצי קופסת פח של חלב מרוכז ממותק אפשר של ויליפוד/בדרך כלל הקופסאות 397 גרם, כך שצריך 200 גרם
500 גרם גבינה לבנה 9% (מי שרוצה בהחלט יכול להשתמש בגבינה לבנה 5%)
2 1/2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור אפייה ל 180 מעלות, משמנים תבנית אפייה מרובעת.
ממיסים את החמאה בקערה במיקרו (קערה שתוכל להכיל את פירורי הביסקוויטים)
מרסקים את ביסקוויטים במעבד מזון ומוסיפים לחמאה המומסת. משטחים את התערובת בתבנית אפייה ומהדקים (אני מהדקת עם תחתית של כוס) ושומרים במקפיא עד להכנת המלית.
ניתן להשתמש באותו מעבד מזון להכנת המלית (ללא שטיפה). מערבבים קודם את 2 כפות קמח רגיל, כוס הסוכר, שתי הביצים, כף מיץ הלימון
ו 2 1/2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל ולאחר מכן מוסיפים את הגבינה הלבנה ולבסוף את החלב המרוכז. יוצקים את המלית על הבסיס ואופים 45 דקות או עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. העוגה אולי תיראה לא לגמרי אפויה, אבל זה בסדר, העוגה מתייצבת בקירור.
מצננים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
בתאבון!