טארט פירות טריים בקרם וניל אמיתי

 

טארט פירות - שכבת בצק פריך מתוק מוכן של מעדנות קפוא, קרם פטיסייר אליו מוסיפים קצפת לשם קבלת קרם קליל יותר  ופירות העונה שמקשטים את הכל מעל ולסיום הזיגוג והברק שמתקל מ - 2 כפות ריבת משמש מדוללת ב- 2 כפות מים חמים שזוהי הדרך הזמינה והקלה. עוגה מלאה רעננות של קיץ.

במקום קרם פטיסייר, אפשר למלא את הטארט בקרם על בסיס פודינג אינסטנט וניל (לפי ההוראות על האריזה).

 

חומרים:

 

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ משומנת

 

 

 

 

 

 

1/2 חבילה (של 900 גרם) בצק פריך מרודד למאפים מתוקים של "מעדנות" מוכן קפוא, מופשר לפי ההוראות על האריזה. אני מוציאה את הבצק למקרר לילה לפני שאני מכינה את הטארט.

 

שעועית יבשה למשקולת על נייר אפייה/ זה שלב חשוב, אם תשימו 2-3 קטניות הבצק יגלוש, יתנפח ולא יהיה לכם היכן למלא את הקרם שאתם עומדים להכין. אני אישית שומרת קופסא בבית מלאה בשעועית שהתפקיד היחיד שלה היא להחזיק את הפאי באפייה עיוורת. את השעועית מהדקים לדפנות התבנית, כך שהשעועית תמלא את כל הנפח הפנימי של הטארט.

 

נייר אפייה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לקרם פטיסייר:


חצי ליטר חלב

 
5 כפות קורנפלור


4 חלמונים (צהוב)


1/2 כוס (100 גרם) סוכר


מקל וניל פתוח (חצוי לאורכו) כשהגרגרים מגורדים החוצה

(עוברים עליו בעזרת הצד הקהה של סכין) אפשר

להשתמש בתמצית וניל איכותית במקום 

 

2 כפות ליקר שקדים (אופציונאלי)

 

 

 

 

לקצפת:


1 מיכל שמנת מתוקה


2 כפות  סוכר

 

 

 

 

 

לקישוט:


מבחר פירות טריים יפים (תותים, פירות יער, קיווי, אפרסמון אפרסקים, ענבים, שזיפים, משמישים וכו')

 

 

לזיגוג:


2 כפות ריבת משמש מדוללת ב- 2 כפות מים חמים או 2 כפות מיץ לימון

 

 

 

 

אופן ההכנה:

מוצאים את הבצק לילה לפני ממקרר.

 

מחממים תנור ל 180 מעלות.

 

פורשים את הבצק על משטח עבודה. קורצים עיגול ומרפדים את התבנית כולל הדפנות. אפשר לשים את כל הבצק על תבנית משומנת ולחתוך את השאריות הבצק. 

 

את הבצק המוכן אופים ב – 180 מעלות פחות מחצי שעה, עד שישחים.

 

 

רצוי להקפיא  את תבנית הפאי לפני שאופים כדי שהשוליים לא יפלו, לעשות חורים בבצק, לשים נייר אפייה על הבצק ועליו שעועית, להוציא אחרי 15 דקות של אפייה את נייר האפייה עם השעועית ולהמשיך לאפות עוד 15 דקות או עד שהבצק משחים (לאפות לא יותר מ 30 דקות, אולי הרבה פחות, תלוי בתנור).

 

מצננים.

 

 

מכינים קרם פטיסייר:

 

ממיסים קורנפלור במעט מהחלב הקר (בערך שליש כוס). מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה.

 

יוצקים לסיר את יתרת החלב ומוסיפים סוכר ומקל וניל יחד עם הגרגרים ומביאים לסף רתיחה.

 

מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק בערך שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים – טורפים כל הזמן/השוואת טמפרטורות וזאת על מנת למנוע את התקרשות הביצים. מחזירים הכל לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד (עניין של דקה מקסימום).

 

מסירים מהאש ומוסיפים את הליקר (אופציונאלי), מוצאים את מקל הוניל, מעבירים לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (שלא ייווצר קרום). מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד.

 

מוסיפים קצפת לקרם הקר: 
במיקסר מקציפים את קרם הפטיסייר הקר עד שהוא חלק ללא גושים.

 

בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה ושתי כפות הסוכר לקצפת רכה.

 

מערבבים יחד את הקרם והקצפת.

 

מרכיבים את הטארט:
ממלאים את הקלתית בקרם, ומקשטים בפירות טריים.

 

מזגגים את הפירות בריבת משמש עם שתי כפות מים חמימים או ריבת משמש עם שתי כפות מיץ לימון במיקרו ומורחים בזהירות עם מברשת בשכבה אחת אחידה על הפירות.

 

אפשר לקנות ציפוי שקוף בחנויות המתמחות למוצרי אפיה.

 

שומרים במקרר עד ההגשה (עדיף לקרר את הטארט לפחות כמה שעות עד ההגשה).

 

 

 

 

                                                  איך אפשר לסרב לקינוח כזה?!…

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon