top of page

צלי עוף ותפוחי אדמה וגזר

­

אין ממש חשיבות לכמויות, אתם תכינו כמספר האנשים, אך לצורך העניין אביא כאן כמויות.

בצלי עוף ניתן לעשות מה שרוצים עם מצרכים שקיימים בבית.

 

מצרכים:

1/2 1 ק"ג עוף - כל חלק שרוצים וכמה שרוצים, הכל תלוי בגודל הסיר                                                                                                  (אם משתמשים ברבעים לנקות את הליכלוך בין הרגל לשוק) לשטוף את חלקי העוף ולייבש במגבוני נייר

 

2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות חצי ירח

 

4 - 3 גזרים חתוכים

 

7 + תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

 

מלח לפי הטעם

 

פלפל שחור לפי הטעם

 

פפריקה מתוקה וגם קצת פפריקה חריפה אם אוהבים חריף

 

3 שיני שום קפוא או שום טרי או אבקת שום

 

 

 

 

 

 

מצרכים לרוטב:

שתי כוסות מים

 

2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות  l  כול קופסא 100 גרם

אם יש עגבניות בשלות בבית אפשר לחתוך גם אותן לקוביות ולטגן את העגבניות אחרי טיגון הבצל

 

כפית מלח

 

3 כפיות סוכר

 

כפית אבקת מרק עוף

 

קצת פלפל שחור גרוס

 

אבקת שום או קוביות שום קפוא לפי הטעם

 

אפשר להוסיף קצת קטשופ

 

ועוד תבלינים לפי הטעם ....

 

מערבבים

 

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל בצורת ירח.

 

מקלפים את הגזר וחותכים לשניים שלוש חתיכות, תלוי באורך הגזר.

 

מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לחצאים או לרבעים. אם הם קטנים אפשר להשאיר אותם שלמים.

 

מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה קלה . אפשר לפזר על הבצל בעת טיגון מעט מלח, פלפל שחור ופפריקה.

מוסיפים לסיר את נתחי העוף, השום, ושוב את הטבלנים, מלח, פלפל, פפריקה, מה שבה לפי הטעם.

 

מטגנים תוך בחישה מידי פעם, מוסיפים את תפוחי האדמה והגזר וממשיכים לטגן מעט עד להזהבה.  

 

לבסוף מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים לפחות שעה, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

 

מידי פעם צריך לערבב בכף עץ כדי שכל המרכיבים יקבלו את הרוטב מכל הצדדים.

 

*ב 5 הדקות האחרונות מוסיפים כוסברה קצוצה או פטרוזיליה, אם רוצים.

 

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page