top of page

מרק כתום עם גזר, דלעת ובטטה

ב 21  ביוני הקיץ נפתח רשמית, למרות מזג האוויר החם, עם המזגנים בכל בית אין משמעות למשפט 'מרק אוכלים רק בחורף' ולכן החלטתי לפתוח את היום הארוך בשנה ואת עונת הקיץ במרק דלעת או מרק כתום שהוא ללא ספק אחד הלהיטים אצלי בבית. אבל מי באמת צריך תירוץ של חורף בשביל לאכול מרק קל להכנה ומעל הכול הוא גם טעים מאוד, טעם שמחזיר אותנו למאכלים של הבית בילדות.

 

 

מצרכים:

 

1 ק"ג דלעת

 

 

500 גרם בטטות

 

 

500 גרם גזר

 

 

2 בצלים

 

 

50 גרם חמאה + מעט שמן

 

 

2 כפיות מלח או לפי הטעם

 

פלפל לפי הטעם

 

2 כפיות אבקת מרק עוף

 

 

שמנת לבישול 10% או 15%

 

 

ליטר וחצי מים/6 כוסות מים

 

 

אפשרויות להגשה:

שמנת חמוצה או קרם פרש

בצל ירוק קצוץ

גרעיני דלעת קלויים

כוסברה קצוצים

 

אופן ההכנה:

מקלפים את הדלעת, הגזרים, הבצלים והבטטות וחותכים לקוביות גדולות.


בסיר גדול ועמוק מטגנים את הבצלים ב 50 גרם חמאה + מעט שמן עד הזהבה.

 

מוסיפים את קוביות הירקות ומטגנים עוד כמה דקות על מנת לקבל מעט השחמה.


מוסיפים את המים, מלח, הפלפל ואבקת המרק מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים עוד כ- 40 דקות, או עד שהירקות רכים.


מורידים את הסיר מהאש, וטוחנים עם בלנדר ידני עד ליצירת מרקם אחיד וסמיך.


מוסיפים שמנת לבישול וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עוד כמה דקות ומכבים את האש.

 

מקשטים כל מנה בכף גדושה של שמנת חמוצה או כל קישוט אחר לפי הטעם.

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page