top of page

חריימה מדג סלומון או דג מושט

בחודש תשרי יש רצף של חגים מלווים בארוחות משפחתיות וחגיגיות. בין סימני החג אי שם באלף השנים האחרונות יש הנוהגים לאכל דגים.

אם השאלה היא האם להכין גפילטע פיש או חריימה. אצלנו בשולחן מככבים גם הגפילטע פיש וגם החריימה.

החריימה הוא תבשיל דגים אדום ומשובח. בדרך כלל התבשיל חריף או פיקנטי, אבל התבשיל לא חייב להיות חריף. כמה חריף תחליטו אתם בעצמכם.

 

כלי: סיר גדול ושטוח עם מכסה

 

 

 

 

 

 

 

חומרים:

 

מלח גס להמלחת הדג

 

אחד וחצי ק"ג דג מושט (3 – 2 דגים) חתוכים לפרוסות של 3 ס"מ או נתח סלמון (אפשר קפוא) פרוס לפרוסות אני אוהבת לקנות את הסלמון בנתח אחד ולפרוס אותו בעצמי לפרוסות

 

4- 3 גזרים חתוכים לרבעים

 

פלפל אדום יבש חריף – פלפל שטה

 

פלפל ירוק חריף חצוי לאורך לשניים

 

10 - 7 שיני שום שלמות קלופות

 

2 כפות גדושות פפריקה מתוקה

 

אחד וחצי כפות גדושות אבקת מרק עוף

 

חצי כפית שטוחה כורכום

 

צרור כוסברה קצוצה (מי שלא אוהב כוסברה יכול לשים פטרוזיליה במקום)

 

שליש כוס שמן קנולה

 

מים רתוחים

 

אופן ההכנה:

להמליח את הדג משני צדדיו במלח גס ולשטוף את הדג לאחר חצי שעה.

 

להכניס לסיר רחב את הגזר, השום, הפלפל הירוק חריף ופלפל אדום יבש ומעל זה לשים את הדגים.

 

לשפוך מים רתוחים עד גובה הדגים. להביא לרתיחה עם מכסה, ולאחר מכן לפזר מעל חצי כפית שטוחה כורכום.

 

חמש דקות לאחר פיזור הכורכום מעל הדגים, לשים בכוס שליש כוס שמן, שתי כפות גדושות פפריקה מתוקה, כף וחצי אבקת מרק עוף ולהוסיף קצת מים חמים ולבחוש היטב ולשפוך מיד על הדגים בסיר.

 

לבשל באש בינונית ללא מכסה עד שהרוטב מצטמצם ומגיע לגובה רבע מהדגים (לבשל בערך 40 דקות).

 

לבדוק טעמים ובמידה וצריך להוסיף מלח.

 

רבע שעה לפני גמר הבישול לפזר את צרור הכוסברה הקצוצה או הפטרוזיליה מעל התבשיל.

 

בתאבון! 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page