מוס גבינה בטבעת ג'ל מהמותג טאפוואר

מתכון נפלא לעוגת מוס גבינה עשירה וחגיגית. זו עוגה שחייבים להכין יום קודם היות ועליה להיות במקרר לפחות ללילה כדי להתייצב היטב.

אני אוהבת להגיש את מוס הגבינה עם רוטב/מחית אוכמניות. זוהי גרסא די מוכרת להגשה, ואכן רוטב האוכמניות משתלב בצורה מושלמת עם הקרמיות של השמנת.

אם לא אוהבים אוכמניות, אפשר בהחלט לגוון ולהגיש עם כל מלית פירות אחרת שאוהבים כמו רוטב של תערובת פירות יער, פסיפלורה, שזיפים מזוגגים, מנגו ועוד.

את הרוטב מניחים על העוגה לקישוט או ליד כל פרוסה, רק אחרי שהיא מתייצבת במקרר לפחות ללילה אחד, ולפני ההגשה. 

 

כלי: טבעת הג'ל של טאפוואר

 

מצרכים:

2 שמנת מתוקה להקצפה 38%

 

2 קופסאות גבינה לבנה 9% (כל קופסא 250 גרם)

 

אחד וחצי עד שתי שקיות אבקת ג'לטין (כל שקית 14 גרם)

 

אחד וחצי כוסות מים רותחים להמסת הג'לטין

 

כוס סוכר/אפשר לשים פחות מכוס סוכר/לפי הטעם

 

1 כף סוכר להקצפת שמנת המתוקה

 

2 שקיות סוכר וניל

 

*מלית אוכמניות (אפשר להשיג במרכולים או בחנויות מתמחות מליות דוגמת "פוליבה", ""maimons) או ניתן להכין מלית אוכמניות או שזיפים מזוגגים/מתכון מצורף).

 

 

 

 

 

 

אופן ההכנה:

לערבב את שתי קופסאות הגבינה עם הסוכר וסוכר הווניל.

 

להמיס את הג'לטין באחד וחצי כוסות מים רותחים ולחכות מעט שהמים יתקררו. במידה ונשארים חתיכות אפשר לסנן.

 

להקציף את השמנת המתוקה עם כף סוכר.

 

לשפוך את הג'לטין המקורר בהדרגה לתערובת הגבינה. או לעשות השוואת טמפ' על ידי הוספה של מעט מתערובת הגבינה לג'לטין, להמיס אותם ביחד ולהחזיר לתערובת הגבינה.

 

לקפל את תערובת הגבינה עם הקצפת. 

 

לשפוך את התערובת לטבעת הג'ל, לסגור את הכלי ולהכניס למקרר ללילה. 

 

להגשה:

הופכים את טבעת הג'ל על צלחת הגשה יפה. מניחים את הרוטב על העוגה לקישוט או פורסים לפרוסות יפות ומגישים לצלחות אישיות וליד כל פרוסת עוגה מעט מהרוטב שבחרתם.    

 

*שזיפים מזוגגים/מומלץ להשתמש בשזיפים או אפרסקים מזוגגים גם על קינוחי קצפת, גלידות ועוד....

12 - 6 שזיפים אדומים (לפי הטעם והכמות הרצוייה)/אני משתמשת בדרך כלל 8 - 6 שזיפים מאותו סוג

5 כפות סוכר

5 כפות מים

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי (אני משתמשת בלימון משומר)

 

חוצים ומגלענים את השזיפים. חותכים כל מחצית לשלושה פלחים.

שמים במחבת רחבה את 5 הכפות סוכר, 5 כפות מים והלימון ומביאים לרתיחה. מבשלים כמה דקות עד שהתערובת מתחילה לבעבע ומתקבל סירופ סוכר סמיך מעט. מכניסים פנימה את פלחי השזיפים, מערבבים ומבשלים יחד בעדינות כמה דקות (5 - 3). מכבים את האש ומצננים כ -  3 דקות.

ניתן לעשות את אותו מתכון עם נקטרינות או אפרסקים.

  

*לרוטב אוכמניות

300 - 250 גרם אוכמניות טריות או קפואות

2 כפות סוכר לבן

3- 2 כפות מיץ לימון

 

להכנת הרוטב, מבשלים בסיר קטן  או מחבת את האוכמניות, הסוכר ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים על אש קטנה כ-3 דקות עד שהאוכמניות רכות אך לא מתפרקות או ממשיכים לבשל עד דרגת הסמיכות הרצויה. מעבירים את הרוטב לקערה/או משאירים בסיר או במחבת ומניחים לו להצטנן בטמפרטורת החדר. לאחר מכן מעבירים למקרר.

       

בתאבון עם המון אהבה!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon