טאקוס - טורטיות ממולאות בבשר בקר טחון

טאקו הוא מאכל מקסיקני פריך מאוד, מתפצח בפה, מבולגן, כיף גדול לאכול אותו עם הידיים, אז לא פלא שהטקו להיט גדול בקרב הילדים. קל להכנה - יותר של הרכבת המנה מאשר מתכון.

מנה קלה ומהירה. כל אחד בוחר את המילוי האהוב עליו וממלא לעצמו את הטאקו. האפשרויות הן אינסופיות... 

טעים טעים ומוכן בתוך פחות מ - 30 דקות.

מתכון בריא לילדים.

 

מצרכים                        

12 – 10 טורטיות מוכנות טריות (ניתן לקנות בכול סופר) או קונכיות טאקו (ניתן לקנות בלגעת באוכל, סטופ מרקט וטיב טעם) או גם וגם

 

500 גרם בשר בקר טחון (אפשר בשר הודו טחון או בשר עוף טחון)

 

שקית תבלין לטאקו של חברת ORTEGA או כול חברה אחרת שקיימת כיום בסופרמרקטים בארץ

 

3/4 כוס מים

 

200 גרם גבינה צהובה מגורדת/גבינת צ'דר/מוצרלה מגורדת או גם וגם או כול גבינה קשה שאתם אוהבים

 

שמנת חמוצה           

 

חסה קצוצה

 

3 - 2 עגבניות חתוכות לקוביות

 

2 אבוקדו טריים ורכים (עדיף מזן האס)

 

מלח

 

מיץ לימון או ליים

 

אופן ההכנה

הכנת הבשר

מחממים מחבת טפלון בגודל בינוני על חום בינוני גבוה.

 

מניחים את הבשר טחון בתוך המחבת החמה.

 

מפוררים את הבשר הטחון בכף עץ, בערך כ 8 עד 10 דקות או עד שהוא משחים לחלוטין מכל הצדדים.

 

מוצאים את הנוזלים שהצטברו במחבת.

 

מוסיפים את 3/4 כוס המים והתבלין הטאקו ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהמים נעלמים והבשר מעורבב היטב עם התיבול (בערך 5  דקות או לפי הוראות על השקית של התבלין לטאקו שקניתם).

 

שומרים את הבשר חם או מחממים שוב לפני ההגשה.

 

הכנת האבוקדו

פרוסות אבוקדו משני אבוקדו טריים ורכים בטיבול רבע כפית מלח ושתי כפיות לימון או ליים או לפי הטעם (עדיף אבוקדו מזן האס)/שני אבוקדו רכים ומעוכים עם מזלג במרקם גושי בטיבול מלח ולימון לפי הטעם.

ניתן להוסיף מעט שמנת חמוצה לאבוקדו או את השמנת בנפרד על הבשר או גם וגם/ הכנת גווקמולה (אופציה) – סלט אבוקדו מקסיקני – 3 אבוקדו מזן האס, חצי בצל סגול קצוץ דק או אחד בצל סגול קטן, עגבנייה קצוצה (ללא הנוזלים), חצי כוס כוסברה  או פטרוזיליה (אופציה) מיץ מליים או מלימון לפי הטעם, חצי כפית מלח או לפי הטעם . לאוהבי חריף ניתן להוסיף פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות.

החומצה המצויה במיץ לימון מאטה את תהליך השחמת האבוקדו ומוסיפה טעם לאבוקדו.

 

מחממים במיקרו כמה שניות את הטורטיות לפני ההגשה (לא חובה/קל יותר לקפל את הטורטייה שהי מעט מחוממת). אם משתמשים בקונכיות טאקו ניתן לחמם אותם בטוסטר או בתנור (לא חובה).

 

מסדרים על השולחן את כול התוספות בקעריות קטנות וכמובן בצלחת גדולה את הטורטיות והקונכיות.

 

ממלאים את הטורטיות או הקונכיות במרכז בתערובת הבשר הטחון, גבינה צהובה, עגבניות, חסה, שמנת, האבוקדו ועוד כול מה שתרצו, מגלגלים את הטורטייה או מקפלים.

 

כל אחד בוחר את המילוי האהוב עליו וממלא לעצמו את הטאקו.

 

אפשר לשמור את הבשר המבושל במקרר ולהכין טאקו נוספים למחרת היום.

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

תמונות

https://www.pinterest.com/pin/514747432396551389/

https://www.google.co.il/search?q=taco&rlz=1C1OPRA_enIL517IL517&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjOhPLC1crUAhWKbxQKHUtRB4UQ_AUICigB&biw=1094&bih=486

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon