עוגת קצפת עם נשיקות ביצים ופקאן מסוכר
את העוגה טעמתי אצל חברתי חסידה וכמובן ביקשתי את המתכון. אז ככה באמת באמת קלה להכנה, אהובה במיוחד על אסף החבר של בת אחותי מאי ומקווה שהעוגה תהיה טעימה גם לכם.
כלים:
תבנית אינגליש קייק מאלומיניום או זכוכית
מיקסר להקצפה או מיקסר יד
מצרכים:
2 מיכלי שמנת מתוקה 38% להקציף + כפית נס קפה
200 גרם קופסא של נשיקות ביצים בצבע לבן – לרסק את הנשיקות עם פטיש של שניצלים
200 גרם פקאנים סינים מסוכרים קצוצים (לשמור כמה פקאנים שבורים לבסיס העוגה לקישוט)
אופן ההכנה:
לשמן מעט עם ספרי קנולה את התבנית.
להקציף את שמנת המתוקה + כפית נס קפה. (אין צורך להוסיף סוכר לשמנת המתוקה כי נשיקות הביצים מאוד מתוקות).
לרסק או לקצוץ את הפקאנים (אפשר עם פטיש של השניצלים). אני שמה בתחתית התבנית מעט פקאן קצוצים כדי שיהיה קישוט נחמד כאשר הופכים את העוגה על מגש הגשה.
להוסיף את נשיקות ביצים, והפקאנים לשמנת המוקצפת ולערבב בעדינות.
מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק או תבנית פיירקס מלבנית
ומעבירים למקפיא לכל הלילה.
הערה: יש להוציא את העוגה מספר דקות לפני ההגשה כדי שתפשיר ותתרכך מעט.
* כדי להוציא בקלות למגש הגשה, אני מעבירה סכין מסביב לדפנות התבנית, מרטיבה מטלית במים חמים ומנגבת את התבנית מכל הצדדים כאשר היא הפוכה על המגש ומחכה בסבלנות עד שהעוגה יוצאת. (ניתן לשים ניילון נצמד בתוך התבנית כדי להוציא את העוגה בקלות) אני לא משתמשת בניילון נצמד.
בתאבון!