שבלולי בצק עלים במילוי גבינה מעורבת עם אבקת מרק פטריות או מרק בצל
מצרכים:
1 חבילה בצק עלים קפוא או פילאס תורכי של מעדנות
500 גרם גבינה לבנה 5%
*8 – 6 כפות אבקת מרק פטריות או אבקת מרק בצל/ניתן לעשות חלק מהשבלולים במילוי גבינה מעורבת אבקת מרק פטריות וחלק מהשבלולים עם גבינה מעורבת באבקת מרק בצל
ביצה להברשה/לא חייבים
אופן ההכנה:
להפשיר את בצק העלים במקרר ללילה.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לערבב את חומרי המלית בקערה. כדאי להתחיל עם כמות אבקת מרק קטנה, לטעום ואז להוסיף לפי הטעם.
פורסים את בצק העלים על משטח אחיד ולא דביק, ומפזרים מעט קמח רגיל.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים.
מרדדים את הבצק שכל עלה יהיה 15X30 ס"מ.
מורחים רבע מכמות המלית על כל עלה בשכבה דקה תוך כיסוי כל שטח המלבן, לא לשכוח להשאיר בקצוות שוליים ריקים ממילוי כדי שמילוי לא יישפך החוצה בזמן הגלגול.
מגלגלים לגליל (רולדה) ארוך.
חותכים כל גליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומסדרים על תבנית אפיה ממתכת מרופדת בנייר אפייה עם ה"פנים" כלפי מעלה/כשהם שוכבים, במרחק קטן זה מזה.
מברישים כל שבלול בביצה.
אופים בטמפ' 180 מעלות 40 – 30 דקות עד להזהבה.
*כדאי לטעום את המלית עד שזה מגיע לרמת מליחות סבירה... כל אחד והטעם שלו.
ניתן להחליף את אבקת מרק פטריות/בצל בזיתים קצוצים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול קצוצים ועוד....
אפשר לשמור במקרר את השבלולים לכמה ימים או להקפיא את השבלולים בכלי סגור.
בתאבון!