top of page

עוגת בישקוטים משגעת  עם ריבת תות, שמנת מתוקה ואגוזי פקאן

מזג האוויר הולך ומתחמם, ואז מתעורר החשק להכין עוגות וקינוחים עם פירות העונה או עוגות קלילות, אווריריות, וקרמיות הנאכלות הישר מהמקרר או מהמקפיא.

פשוט לא יאמן כמה הדברים יכולים להיות פשוטים. עוגת בישקוטים משגעת  עם ריבת תות, שמנת מתוקה ואגוזי פקאן שמכינים אותה בצ'יק צ'ק.

 

תבנית אפייה קטנה מלבנית ועמוקה בגודל X25 17 ס"מ רצוי לפחות עומק 6 ס"מ. ניתן להשתמש בכל תבנית עמוקה ולהתאים את הכמויות בהתאם.

 

 

 

 

חומרים:

2X שמנת מתוקה 38%

 

4 כפות שטוחות סוכר לבן

 

בישקוטים  - בישקוטים ניתן לקנות בכל מכולת או מרכול/ מומלץ להשתמש בבישקוטים קנויים תוצרת איטליה. יש צורך במארז וחצי קצת פחות, כמובן תלוי מאוד בגודל התבנית שבחרתם. כל מארז שוקל 200 גרם ומכיל בתוכו 2 מארזי ניילון נפרדים של 12 בישקוטים. ( "בישקוטים ויצ'נצי" המיוצרים בורונה). אם הבישקוטים לא באיכות טובה, מהר מאוד סופגים את נוזל הקפה.

 

100 גרם אגוזי פקאן קצוצים

 

ריבת תות

 

 

אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה 38%  + 4 כפות שטוחות של סוכר לקצפת יציבה ומניחים בצד או במקרר.

 

שוברים את אגוזי הפקאן כשהם בתוך השקית עם פטיש שניצלים או בכל דרך שאתם רגילים.

 

מכינים שתי כוסות קפה חזק (1 כפית גדושה  אבקת קפה נמס לכל כוס מים, חצי כפית סוכר לכל כוס קפה למי שאוהב הכל מתוק (לא חייבים) ומעט מעט חלב קר לכל כוס קפה (לא חייבים).

ניתן לטבול את הבישקוטי בכל סוג קפה חזק שתבחרו. חשוב שהקפה יהיה קר (אני מכינה מראש קפה קר – את הקפה אני ממיסה במעט מעט מים רותחים כדי שלא יהיו גושים ומוסיפה מים רגילים). ניתן להגדיל את כמות הקפה במידה ותרצו או תצטרכו להרטיב כמות גדולה יותר של הבישקוטי.

 

מעבירים את הקפה לקערה. טובלים בישקוטים לרגע מכל הכיוונים בתערובת הקפה (לא משרים). הבישקוטים צריכים להיות רטובים מעט מהקפה אך עדיין מעט קשיחים.

שני דברים חשובים בהקשר של טבילת בישקוטים בנוזל כלשהו – הנוזל חייב להיות קר (טמפר' החדר), והטבילה צריכה להיות קצרה ביותר, כשנייה או שתיים לכל צד. אם לא מקפידים על שני אלה מקבלים סמרטוט רטוב וספוג יתר על המידה ולא בישקוטים רכים ולחים.

 

מסדרים חצי מכמות הבישקוטים הטבולים בקפה בתחתית התבנית זה ליד זה (שוברים את הבישקוטים לפי הצורך, כדי שירפדו את כל התבנית בצפיפות).

 

אפשר לחמם מעט מעט את ריבת התות במיקרוגל כדי לרכך אותה. לא חייבים לחמם את הריבה אם הריבה רכה דיה.

 

מעל הבישקוטים מורחים ריבת תות  בזהירות כדי לא למעוך את הבישקוטים. יוצקים על ריבת התות חצי מכמות שמנת המתוקה.

חוזרים על התהליך פעם נוספות (בישקוטים, ריבת תות ושוב שמנת מתוקה).

 

מעל שכבת הקרם מפזרים אגוזי פקאן קצוצים, עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום או ניילון נצמד ושומרים במקרר להתייצבות למשך לילה.

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page