עוגת מוס גבינה ללא אפייה על מצע של אפרסקים 

מתכון נפלא לעוגת מוס גבינה עשירה וחגיגית. זו עוגה שחייבים להכין יום קודם היות ועליה להיות במקרר לפחות ללילה כדי להתייצב היטב.

 

מצרכים:

 

עוגת תופין (ספוג) בקוטר 26 ס"מ ובעובי 1 ס"מ מאיכות טובה

 

1 קופסה גדולה של אפרסקים משומרים בסירופ (800 גרם)

 

 

למוס גבינה:

 

2 מכלים שמנת להקצפה 38%

 

1 כוס סוכר

 

14 גרם ג’לטין

 

1/3 כוס חלב חם

 

500 גרם גבינת 5%

 

 

לעיטור:

 

אפרסקים משומרים

 

עלי נענע טריים

 

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

 

 

אופן הכנה:

 

שמים את עוגת התופין בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, יוצקים על העוגה כ- 3/4 כוס סירופ מקופסת השימור של האפרסקים, חותכים את האפרסקים לפרוסות ומניחים על העוגה. (שומרים אפרסק שניים לקישוט העוגה).


מקציפים את השמנת עם  1 כוס הסוכר לקצפת יציבה, ממיסים את הג’לטין בחלב החם, מוסיפים לגבינה דרך מסננת דקה ומערבבים.

 

מקפלים את הקצפת לגבינה ומערבבים לקבלת מירקם אחיד. יוצקים לתבנית ומקררים היטב למשך לילה.


לפני ההגשה מעטרים באפרסקים ועלי נענע ומגישים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  בתאבון!

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon