top of page

תפוחי אדמה בתנור עם שמנת מתוקה, שמן זית ואבקת מרק פטריות

תפוחי אדמה בתנור עם שמנת מתוקה ושמן זית.jpg

מצרכים
8 תפו"א בינוניים מקולפים

 

מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)  אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול 15%
 

2 כפות אבקת מרק בצל
 

1/3 כוס שמן
 

עלי רוזמרין
 

כפית מלח

אופן ההכנה

 

מחממים תנור ל 200 מעלות (חצי שעה ראשונה ב 200 מעלות ועוד שעה ב 180 מעלות).
 

בכלי מדידה שמים את 1/3 שמן הזית, שמנת המתוקה, כפית מלח ושתי כפות אבקת מרק פטריות ומערבבים.
 

חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות, שמים בקערה גדולה ויוצקים מעל פרוסות תפוחי האדמה את רוטב השמנת, המלח, שמן הזית ואבקת הפטריות, שהכנו באופן שווה. הערבוב בקערה נועד כדי, שכל הפרוסות יקבלו מהתיבול.
 

אפשר לסדר את תפוחי האדמה עם כפות הידיים, כך שהנוזל יעטוף את כול תפוחי האדמה.
 

מסדרים את תפוחי האדמה בשכבות אחד על השני בתבנית פיירקס או קרמיקה (אני אפיתי בתבנית קרמיקה מלבנית אבל אפשר גם בתבנית עגולה או תבנית מפיירקס זכוכית או כל תבנית שמתאימה לאפייה בתנור).
 

מפזרים מעל כמה עלי רוזמרין ללא הגבעול.
 

אופים את תפוחי האדמה בחצי השעה ראשונה ב 200 מעלות ועוד שעה ב 180 מעלות.
 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page