עוגת גבינה בחושה
עוגה קלה להכנה, מערבבים הכול בכלי אחד. לא לערבב יותר מדי כי אז העוגה לא תהיה אוורירית.
כלים:
שתי תבניות חד פעמיות אינגליש קייק משומנות.
קערה גדולה
מקסר או מקסר יד
לחמם תנור אפייה 180 מעלות טורבו.
מצרכים:
500 מ"ל גבינה לבנה 5%
3 שמנת חמוצה 15%
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן קנולה
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים XL/L בטמפרטורת החדר
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
בקערה גדולה שמים את הסוכר עם השמן, 500 מ"ל גבינה לבנה 5%, 3 שמנת חמוצה וסוכר וניל, ומערבבים יחד במיקסר יד.
לאחר ערבוב קל, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח עם אבקת אפייה, רק עד שהקמח נטבע בבלילה ולא יותר מזה. אפשר בסיום אם הקמח לא נטבע בבלילה להשתמש במרית לערבוב קל.
מעבירים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות עד לכ- 3/4 גובה התבנית.
מכניסים לאפייה בתוכנית טורבו, בתנור מחומם מראש על 180 מעלות למשך 45 דקות או עד שהקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים והעוגה שחומה.
לעיטור: ניתן להוסיף אבקת סוכר אחרי שהעוגה מתקררת.
שומרים את עוגת הגבינה במקרר כמה ימים. עוגת גבינה אפויה יכולה להיות גם יומיים מחוץ למקרר.
בתאבון!