כוסמת עם אטריות פרפלה
בבית שהייתי ילדה קראו לתוספת הטעימה הזאת קאשה מיט פרפלה. המקור של המתכון הוא ממזרח אירופה, כל משפחה הכינה את הכוסמת בצורה אחרת. המתכון אצלנו לא עבר מדור לדור אבל החלטתי להכין אותו בגרסה קלה יותר עם שבבי בצל במקום לטגן את הבצל עד להזהבה.
מצרכים
1 כוס כוסמת חומה של סוגת או כל חברה שאתם מכירים
מעט אטריות פרפלה או כל סוג אחר של אטריות, שאתם אוהבים
3/4 1 כוס מים
*חופן בצל יבש שבבים
כפית שטוחה מלח
מעט אבקת מרק עוף
אבקת שום גבישי או שום קפוא לפי הטעם או גם וגם
מעט פלפל שחור
2 כפות שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
מבשלים כמות מאוד קטנה של הפרפלה בנפרד לפי ההוראות היצרן שעל החבילה. מסננים את הפרפלה, לא שוטפים ומניחים בצד.
שוטפים היטב את גרגרי הכוסמת במסננת ומניחים בצד.
בסיר בינוני מטגנים במעט שמן קנולה מחומם את הכוסמת ומערבבים 2 - 1 דקות. מוסיפים 3/4 1 כוסות מים, מלח, אבקת מרק, אבקת שום גבישי או קוביות שום קפוא לפי הטעם, מעט פלפל שחור, מעט בצל יבש שבבי ומערבבים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים בסיר סגור 15 דקות.
מכבים את האש ומשאירים עוד חמש דקות בסיר מכוסה.
מערבבים את הכוסמת עם הפרפלה ומגישים חם.
נשמר היטב במקרר לכמה ימים. מוצאים כל יום מעט ומחממים במיקרוגל.
*מי שרוצה במקום בצל יבש שבבי, ניתן לטגן מעט בצל קצוץ בשתי כפות שמן קנולה עד להזהבה, להוסיף את הכוסמת ולהמשיך לערבב 2 -1 דקות ומכאן להמשיך עם אופן הכנת המתכון כמובן ללא בצל יבש שבבי.
בתאבון!