top of page

עוגת גלידה בטעם קפה ובסיס שוקולד

הקינוח הכי טעים שתכינו לימים החמים. עוגת גלידה מנצחת בטעם קפה עם בסיס פיצפוצי אורז, שמכינים בקלות.

את העוגה מגישים קפואה.

 

 המרכיבים

 תבנית קפיץ בקוטר 25- 24 ס"מ

 

 לבסיס

1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה

 

2 כפות אבקת קקאו

 

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

 

1/2 3 כוסות פצפוצי אורז

 

5 כפות חלב מרוכז וממותק עדיף של המותג Lina 

 

למלית

1 1/2 מכלים/כוס וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה

 

1 פחית חלב מרוכז וממותק עדיף של המותג Lina גרם 397 (פחות 5 כפות ששימשו לבסיס העוגה)

 

2 כפות קפה גרגרים מומסים ב 1/4 כוס מים רותחים, מצונן 

 

 לעיטור

 חטיף כדורי שוקולד קליק או  אבקת קקאו או  שוקולד חלב או שוקולד מריר מגורר גס

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

ההכנה

הבסיס

שמים בסיר את השמנת והקקאו ומחממים עד סף רתיחה ועד שהקקאו נמס לגמרי.

 

מורידים מהאש.

 

מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי.

 

במידה והשוקולד לא נמס לגמרי, מחממים עוד קצת על להבה נמוכה, תוך בחישה מתמדת. מסירים מהכיריים

ומצננים מעט.

 

מוסיפים את 1/2 3 כוסות פצפוצי האורז והחלב המרוכז המתוק ומערבבים לעיסה אחידה.

 

משטחים בתבנית עגולה ומאחסנים במקפיא עד שהמלית מוכנה.

 

המלית

שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף.

מוסיפים לתוך המערבל, תוך כדי פעולת המכשיר, את החלב המרוכז והקפה

הצונן וממשיכים להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.

 

יוצקים על הבסיס ומיישרים.  

 

מאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות.

 

הגשה:

אחרי שעתיים שלוש שהעוגה בהקפאה ניתן לעטר את העוגה בחטיף כדורי שוקולד קליק או אבקת קקאו או שוקולד חלב או שוקולד מריר מגורר גס על פומפייה.

 

שומרים:  במקפיא עטוף בנייר כסף או בניילון נצמד עד ההגשה. מגישים קפוא.

 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page