כששוטפים פטריות במים הן סופגות את המים, נהיות רכות, והטעם נהרס. מכוון שהפטריות ספגו אליהן מים, בזמן הבישול הן לא יכולות לספוג את הטעמים הנוספים. ההמלצה היא בדרך כלל לנגב עם ניר סופג או לשפשף במברשת פטריות רכה מיוחדת, להסרת מעט מהשכבה החיצונית והחלקיקים השחורים שמצפים את הפטרייה, שהם בעצם שאריות ממשטח הקומפוסט שעליהן הן גדולת וכל זה מבלי לפגוע בה.
לפעמים לא נראה, שהפטריות נקיות מספיק, כך שאם יש פטרייה מלוכלכת במיוחד, ניתן להשתמש במגבת בד או מגבת נייר לחה כדי לנגב את הלכלוך מכל פטרייה בודדת ובמהירות לייבש את הפטריות עם מגבת יבשה. בנוסף רצוי לקטום את הסוף של הגבעול, ולהפטר מעוד קצת לכלוך.
כוח הניקוי אינו מסתיים עם מברשת לניקוי פטריות, גם ירקות אחרים יכולים לקבל ניקוי יסודי לפני שהם עושים את דרכם לסיר הבישול.
קיים גם מברשת לניקוי ירקות. מברשת גמישה זו מתכופפת כדי שתתאים לכל הסוגים והגדלים של ירקות שונים ועובדת טוב במיוחד על תפוחי אדמה. כשמסיימים לנקות, פשוט שמים את המברשת בחלקו העליון של מדיח הכלים שגם המברשת שלכם תתנקה.
ניתן לקנות בחנויות לכלי בית ובאתרים גאדג'טשופ ו א. צוקר ובניו
קניה מהנה!