לחם בירה
לחם מהיר, שמכינים כמו עוגה בחושה.
קערה אחת, הכנה של חמש דקות ושלושה מרכיבים למתכון הבסיסי שלרוב האנשים יש בבית. מתאים לכיכר לחם אחת.
כלי:
המצרכים:
1 חבילה קטנה של קמח אוסם תופח (2 1/2 כוסות קמח)
1 פחית של בירה שחורה מאלט 330 מ"ל
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים ערבוב מינימאלי כמו בהכנת עוגה בחושה. שופכים לתבנית אלומיניום חד פעמית מאורכת משומנת, כמו של העוגות המוכנות או תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
אופים בחום של בערך 180 מעלות, במשך כ 30- 40 דקות או עד שהלחם שחום מאוד ובעל קרום נוקשה, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מצננים מעט לפחות 10 דקות לפני שמחלצים מהתבנית ופורסים לפרוסות,.מגישים חמים או בטמפ' החדר עם הרבה חמאה או ריבה טובה, או כל ממרח אהוב עליכם.
הלחם מאבד מטריותו בתוך יום. מגישים ביום ההכנה, אפשר להכין מראש ולהקפיא. מפשירים בטמפרטורת החדר ומחממים בתנור לפני שפורסים ומגישים.
* זה המתכון הבסיסי, להעשרת הלחם, אפשר להוסיף אחד מן המרכיבים הבאים לתוך התערובת:חופן גרעיני חמנייה, או גרעיני דלעת, או זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים, או זיתים שחורים,או שביבי בצל, או צמח תבלין קצוץ, עגבניות מיובשות, הכול כיד הדמיון הטובה עליכם.כל תוספת מניבה טעם אחר, והכול טעים!
בתאבון!