top of page

סופלה שוקולד

 

 

 

 

כלי: קעריות חסינות אש

 

ארבע מנות זוגיות גדולות או 5 - 6 קעריות קטנות

 

ניתן להכין את התערובת לפני הארוחה ולהשאיר בתוך הקעריות בטמפ' החדר ולהכניס לתנור מחומם מראש ל 200 מעלות לקראת סוף הארוחה.

 

 

מצרכים:

 

300 גרם שוקולד מריר

 

 

 

250 גרם חמאה מומסת

 

 

 

חצי כוס סוכר (100 גרם)

 

2 ביצים שלמות + 6 חלמונים (צהוב)

 

2 כפיות ברנדי או כל ליקר אחר (אני שמה בדרך כלל ליקר תפוזים או מה שיש בבית באותו זמן)

 

 

 

חצי כוס קמח (70 גרם)

 

 

לקישוט והגשה:

 

אבקת סוכר  

 

כדורי גלידת וניל

 

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-200 מעלות.

משמנים את דפנות הקעריות עם ספרי קנולה או מעט מרגרינה. 

 

ממיסים שוקולד, חמאה והסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.

 

בקערה נפרדת טורפים שתי ביצים, שישה חלמונים וברנדי או כל ליקר אחר.

 

מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).

 

מוסיפים חצי כוס קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

 

מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות, אפשר קצת יותר מגובה הדפנות.

 

אופים בתנור מחומם מראש ל 200 מעלות כ - 18 עד 20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי. (אני אופה 18 דקות).

 

מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים).

 

מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).

 

אני מגישה את הסופלה על צלחת לעוגה וליד שמה את כדור גלידת הוניל.

 

 

 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page