מרק כרובית

בחוץ עוד קריר וגשום ויש לי חשק למרק. הפעם בחרתי עבורכם מרק כרובית.

הכרובית מתאימה לסגנונות רבים של בישול ומכילה כמות גדולה של ויטמין .C  הכרובית גם מקור טוב לויטמין ,K חלבונים, תיאמין, ריבופלבין, ניאצין, מגנזיום, זרחן, סיבים, ויטמין ,B6 חומצה פולית, חומצה פנטותנית, אשלגן ומנגן.

 

מצרכים:

ראש כרובית גדול טרי

 

1 בצל גדול קצוץ

 

2 כפיות שטוחות מלח או לפי הטעם

 

כפית שטוחה אבקת מרק (לא חובה)

 

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

עלה שניים של טימין טרי

 

50 גרם חמאה

 

מים לכיסוי בישול הכרובית

 

3 כוסות מהנוזלים של בישול הכרובית

 

שמנת לבישול 15%

 

אופן ההכנה:      

חותכים את הגבעולים הירוקים מהכרובית ושוטפים את הכרובית היטב.

 

מרתיחים מים עם כפית מלח (חשוב!) בסיר גדול ומבשלים את הכרובית (כשהבסיס של הכרובית כלפי מטה) עד שהיא מתרככת כ  15 דקות.

 

מסננים ושומרים את מי הבישול.

 

ממיסים 50 גרם חמאה בסיר גדול על אש בנונית.

 

מכניסים את הבצל הקצוץ והטימין ומאדים מעט עד שהבצל נהיה רך ושקוף. בוחשים מידי פעם.

 

מפרידים את הכרובית לפרחים, מכניסים לסיר גדול וממשיכים לאדות.

 

מוצאים את עלה הטימין וזורקים.

 

מוסיפים 3 כוסות ממי הבישול של הכרובית.

 

מביאים לרתיחה.

 

מוסיפים את המלח, הפלפל הגרוס ואבקת המרק וממשיכים לבשל בסיר מכוסה על אש נמוכה כ 20 – 15 דקות.

 

סוגרים את הלהבה ומרסקים בבלנדר מוט למחית חלקה מאוד או מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון.

 

טועמים וממליחים על פי הצורך.

 

מוסיפים את השמנת לבישול מביאים על סף רתיחה ומגישים.    

                              

במידה והמרק סמיך מידי לטעמכם, אפשר להוסיף מעט נוזלים ממי בישול הכרובית.

 

להגשה:

מעטרים במעט בצל ירוק/פטרוזיליה/עירית קצוצה דק/שמנת חמוצה/קרוטונים/פרמזן מגורר ופלפל שחור גרוס.

מגישים עם לחם מכל סוג שאוהבים.                            

 

 

בתאבון!

 

                

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon