עוגה לוטוס גבינה

עוגיות הלוטוס ידועות בעיקר כביסקוויט מקורמל להגשה ליד כוס הקפה. כיום משתמשים בעוגיות הלוטוס כמרכיב לבישול במאכלים מתוקים ומלוחים.

בין אם הביסקוויטים משמשים כבסיס פריך עבור עוגת גבינה או ממרח הלוטוס כמילוי לטירמיסו, או ציפוי עוגות, עוגיות הלוטוס כבר מצאו את דרכן אל המטבח.

עוגה לוטוס גבינה ללא אפייה, קלה להכנה, עוגיות לוטוס בבסיס וציפוי העוגה עם ממרח לוטוס.

 

תבנית בקוטר 25 או 26  

 

חומרים לבסיס:

250 גרם עוגיות לוטוס טחונות לפירורים דקים (ניתן לטחון בפוד פרוססור)

 

150 גרם חמאה מומסת

 

חומרים לקרם הגבינה:

שני מכלי שמנת מתוקה 38% (סה"כ 500 מ"ל)

 

חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל (80 גרם)

 

חצי כוס חלב

 

חצי כוס סוכר או לפי הטעם

 

מיכל וחצי גבינה לבנה 9% (סה"כ 375 גרם)

 

תמצית וניל (אופציה)

 

 

חומרים לציפוי:

4 - 5 כפות גדושות ממרח לוטוס

 

תרסיס שמן קנולה

 

הכנת הבסיס:

מערבבים היטב את העוגיות והחמאה המומסת לתערובת אחידה (עד שכל הפירורים רטובים).

 

מעבירים את התערובת לתבנית עגולה מעט משומנת ומהדקים בשכבה אחידה (ניתן להיעזר בתחתית של כוס). הערה: כדי שהבסיס יהיה פחות קשה לחיתוך ניתן להוסיף כרבע כוס חלב לתערובת עוגיות הלוטוס והחמאה.

 

שומרים את התבנית במקפיא בזמן שמכינים את המלית.     

 

הכנת המלית:

בקערת מיקסר מקציפים את שתי קופסאות שמנת המתוקה עם חצי כוס סוכר, חלב והפודינג וניל לקצפת רכה. מוסיפים בהדרגה את הגבינה הלבנה ותמצית וניל עד שמתקבל קרם יציב.

 

מוציאים את התבנית מהמקפיא ומשטחים את מלית הגבינה מעל פירורי הלוטוס.

 

מכניסים למקפיא לפחות לשעה וחצי.

 

הכנת הציפוי:

מניחים ממרח לוטוס בקערה מחממים ל 20 שניות במיקרוגל או עד שהממרח נעשה נוזלי.

 

מערבבים היטב.

 

יוצקים מעל קרם הגבינה ומנדנדים את התבנית מצד אל צד על מנת שממרח הלוטוס יכסה את קרם הגבינה באופן אחיד.

 

שומרים במקרר להתייצבות לפחות 8 שעות עד להגשת העוגה.

 

ניתן לקשט בעוגיות לוטוס או ב 12 כדורי טופפי/ Toffifee

 

 

               

הדרך הטובה ביותר לפרוס עוגות מוס חלביות, עוגות פרווה ועוגות גבינה בצורה יפה ומעודנת

 

 

 

 

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon