שקשוקה ים תיכונית

ארוחה קלה להכנה, פיקנטית, מתאימה לכל זמן ולכל שעה משעות היום.

 

כלים: מחבת גדולה עם מכסה.

 

חומרים:

 

4 כפות שמן זית

 

7 שיני שום פרוסות דק טרי

 

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות

 

2 פלפלים חריפים חתוכים לטבעות או צילי גרוס (אפשר לוותר מי שלא אוהב).

 

5 עגבניות בשלות חתוכות גס

 

2 כפות רסק עגבניות

 

מים

 

קורט סוכר

 

מלח לפי הטעם

 

פלפל שחור לפי הטעם

 

5 ביצים (רצוי להוציא את הביצים  מהמקרר כחצי שעה לפני הבישול).  

 

 

אופן ההכנה:

 

מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית מוסיפים את השמן למחבת ומטגנים את השום והבצל על אש בינונית כשתי דקות (נזהרים מלהשחים).

 

מוסיפים את הפלפלים החריפים והעגבניות, מנמיכים את הלהבה מכסים את המחבת ומבשלים 10 דקות.

 

מוסיפים רסק עגבניות, סוכר, מלח, מים עד כדי כיסוי (כרבע כוס) מערבבים היטב ומבשלים מכוסה עוד 15 – 10 דקות על אש בינונית נמוכה, טועמים ומשפרים את הטיבול.

 

מוסיפים את הביצים אחת אחת ובזהירות לרוטב החם.

 

מכסים ומבשלים שתיים שלוש דקות עד דרגת הבישול הרצויה.

 

מגישים חם עם לחם או בגט טרי.

 

 

בתאבון!

Disclaimer: all images and information posted on this blog are copyrighted to their respective owners. I do not own any of the images posted unless otherwise stated. If you see your work on my site without proper credit or you would like it removed, please contact me.

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon