top of page

מרק בצל צרפתי

קצת לפני שמתחיל הקיץ באופן רשמי, בואו להכין מרק בצל צרפתי אמיתי עשיר וטעים.

 

 

 

מצרכים:

80 גר’ חמאה

 

3 כפות שמן 


7 בצלים גדולים פרוסים דק 

 

מלח


פלפל שחור


אגוז מוסקט


3 כפות קמח

 

כוס יין לבן יבש

 

150 גרם גבינת אמנטל מגוררת

 

 

 

 

 

אופן ההכנה:

להמיס בסיר גדול וכבד 80 גר' חמאה  ו 3 כפות שמן.

 

מטגנים בתוך החמאה והשמן 7 בצלים פרוסים דק עד שהם מזהיבים תוך ערבוב על אש קטנה. בשלב הזה הסיר ייראה מלא בבצלים. חשוב לבשל את הבצלים בחום נמוך באידוי איטי עד שיזהיבו ויצאו מהם טעמים מתוקים. טיגון מהיר על אש גבוהה ישרוף את הבצלים והטעם של המרק יהיה מריר.

 

תוך כדי ערבוב מוסיפים קצת מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם.

 

מוסיפים 3 כפות קמח, בוחשים כדקה עד שהוא נבלע בבצל ואינו מותיר גושים.

 

מוסיפים כוס יין לבן יבש ומרתיחים כ 4 דקות עד שהאלכוהול יתאדה.


מוסיפים 7 כוסות מים [אפשר להוסיף 2 כפות אבקת מרק עוף], מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.

 

לפזר כ -  150 גר’ גבינת אמנטל למעלה.

 

למשקיעים: מחלקים לקערות חסינות חום, חותכים בגט, ושמים 3 פרוסות על כל קערה, וגבינת אמנטל מגוררת למעלה, מכניסים לתנור חם עד שהגבינה משחימה מעט...

אפשר לקלות את הבגט בתנור או בטוסטר מתחת לגריל לפני ששמים על כל קערה בדרך לתנור.

 

מגישים חם.

 

אפשרויות הגשה:

אפשר להגיש עם לחם טוב, טוסטים קטנים או לקלות בתנור תחת גריל פרוסות בגט, סלט ירוק, גבינות טעימות ויש לכם ארוחה.

 

טעים טעים!

 

מקור

מתכון של בני סיידא/במדור אוכל לשעבר של ליהי לפיד מתוך עיתון ידיעות חיפה

תמונה מתוך http://www.giacommo.net/articles/soup.htm

תמונה מתוך גל/ http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-soups/Recipe-b5248d6b4c98431006.htm

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page