top of page
פטריות וגבינה
פטריות וגבינה
פטריות וגבינה
פטריות וגבינה
פטריות וגבינה

קיש פטריות וגבינה

מלאכת הכנת הקיש הפכה לקלה ומהירה בזכות הבצק הפריך המוכן למאפים מלוחים של "מעדנות".

ניתן להשתמש בגבינה קשה מכול סוג לפי הטעם.

מתכון שמתאים לחג השבועות.

 

תבנית בקוטר 26 - 25 ס"מ.

 

מצרכים

350 גרם בצק פריך למאפים מלוחים של "מעדנות" מופשר ללילה במקרר. צריך להוציא מהמקרר שעה לפני הכנת הקיש. לפעמים הבצק מגיע בחבילה של 900 גרם, שמחולק לשני עלים, כול עלה 450 גרם. (תפשירו כמובן חלק אחד 450 גרם ואת מעט השארית מאותו עלה תזרקו)

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים למילוי

600 - 500 גרם פטריות טריות מכול סוג, שאוהבים או מכמה סוגים חתוכות לפרוסות עבות או איך שתרצו. אל תשתמשו בפטריות משומרות הן חסרות טעם ולא מתאימות לסוג כזה של מאפה

 

30 גרם חמאה לטיגון הפטריות

 

חצי כפית מלח או לפי הטעם (היזהרו עם המלח בגלל, שהגבינות מלוחות)

 

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%

 

150 גרם גבינה צהובה מגורדת/או קשקבל מגורדת או מוצרלה מגורדת או גם וגם

 

שתי ביצים

 

1 מיכל שמנת לבישול 15%

 

קורט אגוז מוסקט (לא חובה)

 

כמה פרוסות של גבינת מוצרלה או 5 פרוסות גבינת עיזים פרומעז (אופציה)

 

אופן ההכנה

מחממים תנור לטמפ' 180 מעלות.

 

משמנים קלות את תבנית האפייה.

 

מנגבים את הפטריות. רוצים לדעת איך תכנסו ל כאן.

 

מטגנים קלות בחמאה את הפטריות החתוכות גס כמה דקות עד שהן מעט מזהיבות. אפשר לתבל בזמן הטיגון במעט מעט מלח ופלפל שחור גרוס.

 

לאחר הטיגון יש להניח לפטריות להתקרר מעט לפני, שמערבבים עם שאר המוצרים.

 

מרדדים מעט את הבצק מרפדים ומהדקים היטב את התחתית והדפנות כדי ליצור שוליים יציבים ולא דקים מיידי. מחוררים את הבצק במזלג. רצוי להכניס את התבנית עם הבצק למקרר או למקפיא עד לסיום הכנת המלית.

 

הכנת המלית

מערבבים באמצעות מטרפה ידנית 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה, 1 שמנת לבישול  15%, 150 גרם גבינה צהובה מגורדת או גבינת קשקבל או 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת (מה שאתם אוהבים יותר), שתי ביצים, מתבלים בחצי כפית מלח או לפי הטעם (המרכיבים מלוחים לכן לא צריך לשים הרבה מלח), פלפל שחור גרוס לפי הטעם וקורט אגוז מוסקט (לא חובה).

 

*כשמכינים מתכון לקיש פטריות, שמבוסס על בצק פריך, מומלץ לאפות אותו אפייה חלקית 15 - 10 דקות בתנור מחומם מראש לפני הוספת הבלילה ולקרר מעט. לפני הכנסת הבצק לתנור יש לחורר את הבצק במזלג. במתכונים רבים האפייה ובלילה נאפים ביחד. תבחרו באיזה דרך שאתם רוצים.

 

מפזרים את הפטריות הצלויות על הקלתית האפויה למחצה ויוצקים מעליה את המלית.

 

מעל הבלילה הוספתי פרוסות של גבינת מוצרלה. במתכון המקורי היה רשום 5 פרוסות גבינת עיזים פרומעז. אני אישית לא אוהבת גבינות בטעם דומיננטי, לכן בכול מתכון אני מחליפה לגבינה צהובה או לגבינת מוצרלה וכדומה.

 

אופים בטמפ' 180 מעלות כ -  40 - 30 דקות או שעד הקיש מתייצב ומזהיב.

 

 

בתאבון!

בצק פריך מלוח
כלי מטבח

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page