עוגת כדורי שוקולד
הבטחתי עוגות קלות בלי חומרי גלם מיוחדים, בלי חומרי גלם שקשים להשגה במרכולים, עם מצרכים שזמינים בכל בית, וזמן ההכנה לא ארוך, אבל הפעם העוגה קלה להכנה, המצרכים פשוטים, קלים להשגה, אך זמן ההכנה ארוך מכוון שצריך להקפיא את העוגה בין שלב לשלב, שטיפת כלים הקצפות ועירבובים.
ניתן להכין שתי שכבות ואז לפזר את אבקת הקקאו מעל השכבה השנייה ואז אפשר להשתמש בתבנית יותר קטנה מ 26 ס"מ.
שווה להכין וליהנות מהמרקמים השוקולדים.
תבנית קפיצית בקוטר 27 – 26.5 ס"מ
מצרכים:
לתערובת כדורי שוקולד: (שכבה ראשונה)
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1 כוס חלב
30 ביסקוויטים "פתי בר" גדול (1 חב' קטנה 250 גרם)
לקרם שוקולד: (שכבה שנייה)
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 כפות סירופ מייפל או דבש
1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד או אינסטנט פודינג וניל
אפשר להוסיף קצת סוכר (אינסטנט פודינג לא כול כך מתוק לשתי קצפות/ 3-4 כפות)
מוס שוקולד מריר: (מצרכים לשכבה שלישית)
300 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ
1/2 כפית אבקת קפה נמס
2 כפות מים חמים
1/4 כוס רום כהה או ליקר תפוזים משובח (שמתי ליקר קפה קלואה)
2 ביצים מופרדות בטמפ' החדר
קורט מלח
2 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה + שתי כפות סוכר
לקישוט:
אבקת קקאו
קליק כדורים או קליק דאבל כדורי דגנים פריכים מצופים קרם חלב ושוקולד חלב (אופציה)
תלתלי שוקולד (אופציה נוספת במקום אבקת הקקאו וכדור4י השוקולד
אופן ההכנה:
שכבה ראשונה
1. שמים בסיר בינוני שוקולד, חמאה, סוכר וחלב ומחממים על אש קטנה עד שהתערובת נמסה ונוזלית. מסירים מהאש.
2. שוברים את הביסקוויטים בידיים עד שהם שבורים גס. שמים בקערה גדולה ומוזגים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
3. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת גב של כף. מעבירים את התבנית לקירור מהיר במקפיא למשך 30 דקות.
שכבה שנייה
4. מקציפים במיקסר 2 שמנת מתוקה, 1 כוס חלב, סירופ מייפל או דבש ואינסטנט פודינג שוקולד, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
5. מוזגים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים את התבנית למקפיא למשך שעה לפחות, להתייצבות העוגה– אני שמתי במקפיא לפחות שעה לפני ששמתי את השכבה השלישית.
שכבה שלישית
1. מוס שוקולד מריר: ממיסים את הקפה ב 2 כפות מים חמים. מצננים בצד.
2. ממיסים את השוקולד, הקפה המומס הצונן והליקר בסיר רגיל בזהירות ומערבבים כול הזמן בכף עץ ושומרים שהשוקולד לא יישרף. מסירים מהאש ומניחים מעט לצינון. מוסיפים את החלמונים (צהוב) תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה גדולה.
3. בקערת מערבל נקייה מקציפים את החלבונים (לבן) עם קורט מלח עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים בהדרגה 2 כפות סוכר ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב וגמיש.
4. מקפלים 1/4 מהחלבונים המוקצפים לתוך תערובת השוקולד כדי שתהיה קלילה יותר. יוצקים את כל שארית החלבונים מעל לתערובת השוקולד (מבלי לקפל).
5. מקציפים את השמנת + שתי כפות סוכר לקצפת יציבה, אבל רכה וגמישה. יוצקים את הקצפת מעל לחלבונים (לבן) ולתערובת השוקולד. מקפלים הכול יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6. יוצקים את המוס מיד מעל השכבה השנייה שבתבנית, ומקפיאים כמה שעות עד שהמוס יציב – אני הקפאתי את העוגה לכול הלילה, למחרת בבוקר מוציאים את העוגה מהמקפיא , מפזרים אבקת קקאו, מפזרים את כדורי השוקולד או תלתלי השוקולד, מכסים את העוגה ושומרים את העוגה במקרר עד ההגשה ( לפחות 10 שעות במקרר).
בתאבון!