עוגת גזר תפוח

עוגה בחושה, עסיסית, טעימה, מרקם קל ואוורירי, הולכת נהדר ליד הקפה.

תבנית עגולה 26 - 24 ס"מ/אם אתם אוהבים עוגה גבוהה תשתמשו בתבנית מס' 24 ס"מ.

 

מרכיבים:

3 תפוחים

 

2 גזרים

 

4 ביצים

 

חצי כוס רסק תפוחי עץ

 

2/3 כוס סוכר

 

כפית קינמון

 

חצי כפית אבקת סודה לשתיה

 

רבע כוס מים רותחים

 

כוס ורבע קמח 

 

שקית אבקת אפייה

 

קורט מלח

 

מי שרוצה יכול להוסיף לתערובת קצת אגוזי מלך קצוצים/אגוזי פקאן/צימוקים או חמוציות מיובשות.

 

ציפוי ממש לא חייבים

בדרך כלל בעוגת גזר משלבים קרם גבינה/שמנת עדינה.

בזמן שהעוגה מתקררת אפשר להכין את הציפוי.

אחרי צינון העוגה מורחים את הציפוי.

אם שמים קרם, צריך לשמור את העוגה במקרר עד שבוע.

 

מרכיבים לקרם הגבינה (לא חובה)

1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 גביע 250 גר' גבינה לבנה 5%
כפית תמצית וניל
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

3 כפות סוכר       

 

אופן ההכנה

מחממת את התנור ל- 180 מעלות.

 

לוקחים 3 תפוחים קלופים וגוררים על פומפייה או בפוד פרוססור ומעבירים לקערה גדולה.

 

לוקחים 2 גזרים קלופים וגוררים על פומפייה או בפוד פרוססור ומעבירים לאותה קערה גדולה.

 

מוסיפים לקערה 4 ביצים, חצי כוס רסק תפוחים, 2/3 כוס סוכר לבן או חום, כפית קינמון ומערבבים.

 

מוסיפים רבע כוס מים רותחים.

 

מוסיפים כוס ורבע קמח, שקית אבקת אפייה, חצי כפית סודה לשתיה וקורט מלח. מערבבים לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית עגולה 26- 24.  לא לערבב את הקמח יתר על המידה, לקפל בעדינות.

 

אופים כ- 40 דקות או עד שהעוגה מוכנה.

 

מצננים את העוגה לפני שמשחררים מהתבנית.

 

הכנת ציפוי (לא חובה)

קרם גבינה

 

1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

 

1 גביע 250 גר' גבינה לבנה 5%

 

כפית תמצית וניל


1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

 

3 כפות סוכר    

    

מקציפים את השמנת המתוקה, 3 כפות סוכר לבן, כפית תמצית וניל ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם סמיך.

 

מוסיפים את הגבינה הלבנה ומאחדים בתנועות קיפול.

 

אפשר לפזר לפני הגשה אבקת סוכר, דעו שבן רגע אבקת הסוכר נמסה לתוך העוגה.

 

הכי טוב לאכול את העוגה בתוך 3 ימים. במידה ושמתם את העוגה במקרר אפשר לשמור עד שבוע.

 

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon