top of page
צ'ילי-קון-קרנה
מרכיבים:
1 בצל גדול – קצוץ דק
4 שיני שום - קצוצות דק, (אפשר קפוא)
3 קופסאות שעועית צ'ילי מקסיקני חריף (של יכין)
750 גרם בשר בקר טחון (כמו צוואר)
3 כפות שמן קנולה
1 כף פפריקה מתוקה - גדושה עם "בטן"
1 כף כמון - או לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מים
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד שהופך שקוף.
מוסיפים את השום, ומטגנים עוד מספר דקות - להיזהר שהשום לא יישרף.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד להשחמה מלאה של כל הבשר.
מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים, ומטגנים דקה או שתיים.
מוסיפים את תכולת קופסאות השעועית, מוסיפים מים עד לכיסוי התבשיל (כמות המים שמוסיפים היא בערך חצי מתכולת קופסת השעועית).
לאחר רתיחה, מבשלים ללא מיכסה, כ-45 דקות על אש נמוכה. במהלך הבישול מערבבים מידי פעם, בודקים טעמים ומתקנים. בודקים אם יש מספיק נוזלים, אם חסר מוסיפים מים. התבשיל צריך להיות עם רוטב סמיך אך לא יבש.
להגיש עם טורטייה צ'יפס.
בתאבון!
bottom of page