סלט בורגול הוא סלט מרענן, תוספת טעימה, מהירה, קלה מאוד להכנה, שמכילה המון עשבי תיבול וירקות כמו: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, נענע, בצל, בצל אדום, בצל ירוק ועגבניות. 

במתכון שאני מכינה אני שמה מעשבי התיבול רק כוסברה ופטרוזיליה. מי שלא אוהב סוג מסוים של עשבי תיבול יכול לוותר או להוסיף. ניתן להוסיף 4 גבעולי בצל ירוק, וצנוברים.

המנה מתאימה כתוספת או כמנה בפני עצמה, מתאימה לארוחה חלבית או בשרית.

את המתכון לקחתי מעטיפת הקופסא של הבולגול בסופרמרקט בארה"ב עם התאמות לטעמי

 

 

 

 

​חומרים:

  • 1 כוס בורגול דק או עבה מושרה בשתי כוסות מים רותחים לפחות חצי שעה ואחרי כן מסוננים

 

 

  • 2X עגבניות בנוניות

 

 

  • בצל אדום או בצל לבן יחידה בנונית (אני משתמשת בבצל אדום) ניתן גם לשים 4 יחידות בצל ירוק/אני לא שמה בדרך כלל

 

 

 

 

  • פטרוזיליה – חצי צרור או חופן מכל סוג של עלים ירוקים

 

 

  • כוסברה- חצי צרור

 

  • מיץ לימון – חצי כוס/אני שמה בין רבע כוס לחצי כוס/הכל לפי הטעם/תלוי למי  אני מכינה

 

 

  • 6 כפות שמן זית/ אפשר חצי כוס שמן זית או פחות

 

 

  • כפית שטוחה מלח שולחן עדין

 

 

  • רבע כפית פלפל שחור

 

 

  • 2 כוסות מים רותחים להשריית הבורגול

 

 

 

אופן ההכנה:

1. להניח את הבורגול בשתי כוסות מים רותחים להשריה של חצי שעה לפחות או במים רגילים לכל הלילה

2. לסנן ולשים בקערה גדולה

3. לקצוץ את הפטרוזיליה, כוסברה להוסיף לקערה

4. לקצוץ דק את העגבניות ולהוסיף לקערה (אני מוציאה מהעגבנייה את החלק הרך ואז קוצצת)

5. לקצוץ דק את הבצל הסגול או בצל רגיל או בצל ירוק או גם וגם ולהוסיף לקערה

6. להוסיף את מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל השחור/הכל לפי הטעם

7. לערבב ולהגיש קר

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

סלט בורגול- טבולה           

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon