top of page

העוגיות הכי קלות שיש. מה שדרוש הוא בעצם בצק עלים של מעדנות וסוכר.

 

לילה לפני האפייה מעבירים את בצק העלים מההקפאה למקרר להפשרה.

חשוב שבצק העלים יהיה קר בגלל כמות השומן הגבוהה בו, לכן כאשר מוצאים את הבצק מהמקרר רצוי מיד להכין את העוגיות.

 

מחממים תנור אפייה ל 200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

 

900 גרם בצק עלים מרודד של מעדנות/ בצק העלים מגיע כיום גם במשקל 900 גרם שמחולק לשני עלים שכל עלה 450 גרם. במידה ורוצים מעט עוגיות בהחלט ניתן להשתמש בעלה אחד של 450 גרם. ניתן להכין את העוגיות גם מבצק פילאס תורכי של מעדנות-פשוט בגלל שבצק פילאס תורכי יותר דק, קצת יותר קשה להכין את העוגיות, אבל התוצאה אותה תוצאה. בדרך כלל שאני מכינה פשטידה עם בסיס של בצק עלים פילאס תורכי, לפשטידה צריך בערך 200 גרם בצק ועם שאר הבצק אני מכינה את העוגיות או אני מכינה עוגת קרם שניט קטנה וטעימה.

 

את כל דברי המאפה שדורשים הכנה עם בצק אני משתמשת  ביריעת סיליקון עם סימון קוטר לבצק ועוגות של חברת טאפרוור 

 

 

המצרכים:

בצק עלים של מעדנות

 

 

סוכר שיכסה את כל הבצק משני צידיו

 

אופן ההכנה:

שמים את הבצק על משטח עם הרבה סוכר, ומחלקים את הבצק לאורכו לשניי חלקים, משאירים כל חלק במקומו על שולחן העבודה. עם הידיים או מערוך מהדקים את הבצק לסוכר כדי שהסוכר יכנס לבצק. הופכים כל עלה ומפזרים מעל העלה שוב הרבה הרבה סוכר ומהדקים. ניתן לחזור על פעולה זאת שוב.

 

מגלגלים את בצק העלים משני הצדדים לכיוון האמצע, כך שיתקבלו שתי גלילות הנפגשות במרכז ופורסים ליחידות בעובי 1 ס"מ ומסדרים את הפרוסות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (אני משמנת מעט מעט את נייר האפייה בספרי קנולה). ניתן לצבוט כל עיגול של כל משקף קלות, וכך מתקבלות האוזניים. ניתן לבזוק מעט סוכר מעל העוגיות לפני האפייה.

 

אופים ב-200 מעלות כ-20 דקות. אחרי כ – 10 דקות להפוך את העוגיות בזהירות למרות שהן עדיין רכות מאוד ולהחזיר לתנור למשך 10 דקות נוספות או עד אשר העוגיות שחומות.

 

 מוצאים מהתנור ונותנים לעוגיות לנוח עד שיתקררו ויתקשו.

 

בתאבון!

עוגיות אוזניים מבצק עלים

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page