פרנץ' טוסט עשיר
מתכון לחלה מטוגנת שמכינים בקלי קלות.
מנה מפנקת שכיף להתחיל איתה את היום וצובעת את סוף השבוע בשמחה.
ניתן להשתמש בלחם לא טרי מיום האתמול.
חשוב להפוך את הפרוסות במהלך הטיגון מספר רב של פעמים על מנת שתתקבל הזהבה אחידה על כל פני הפרוסות.
המרכיבים ל-4-6 סועדים:
4-6 פרוסות לחם בריוש, חלה או חלת שבת בעובי 2 ס"מ/משרים את פרוסות הלחם בבלילה כשתי דקות ומטגנים במחבת, בחמאה ובשמן.
במידה ופורסים פרוסות בעובי 1 ס"מ, ניתן להשרות רק כדקה.
1 ביצה
1/4 כוס חלב 3%
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
כפית תמצית וניל
אופציה - ניתן להוסיף לתערובת מעט סוכר רגיל
ניתן להוסיף לתערובת מעט קינמון למי שאוהב את טעם הקינמון.
לטיגון: חמאה ושמן ביחד
אופן ההכנה:
טורפים את הביצה ומוסיפים חלב, שמנת ותמצית וניל.
מחממים מעט חמאה ושמן יחד במחבת.
טובלים את הלחם מכל הצדדים, משרים את פרוסות הלחם בבלילה במשך 2 דקות מכל צד ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מניחים על נייר ספיגה.
הגשה: מפזרים אבקת סוכר או רוטב מייפל ומגישים חם
בתאבון!