פשטידת ברוקולי עם מיונז

 

 

 

 

 

קיבלתי את המרשם מענת בת דודה של בעלי. ניתן לעשות את אותה פשטידה עם כרובית. המיונז מוסיף עסיסיות לפשטידה ומעשיר את טעמה.

 

מחממים תנור אפייה ל 180 מעלות.

 

כלים: תבנית עגולה שמתאימה לתנור או מלבנית, כל מה שמתאים לתנור (אני משתמשת בתבנית מקרמיקה עגולה כמו תמיד) משומנת.

 

 

 

 

 

 

ניתן לפזר מעט פירורי לחם בתחתית התבנית.

 

 

חומרים:

 

שקית גדולה של ברוקולי קפוא של חברת סנפרוסט. ניתן להפשיר במקרר, או לבשל קצת במיים רותחים עם מלח כדי לרכך את הברוקולי או להפשיר במיקרו, בכל מקרה צריך לדאוג לשים את הברוקולי במסננת כידי שהמים יצאו.

 

 

 

 

 

2 כפות מרגרינה

 

3 כפות קמח רגיל

 

בצל קטן חתוך לקוביות קטנות מאוד

 

1/2 כפית מלח או לפי הטעם

 

1/3 כפית פלפל שחור או לבן

 

1 כוס מים

 

X3 ביצים טרופות

 

1/2 כוס מיונז

 

1 כף אבקת מרק עוף

 

 

אופן ההכנה:

 

בקלחת שמים את שתי כפות המרגרינה עם 3 כפות הקמח ועושים רביכה.

 

מוסיפים את הבצל, 1/2 כפית מלח, 1/3 פלפל לבן או שחור ומערבבים כל הזמן.

 

מוסיפים 1 כוס מים.

 

מוסיפים את הביצים הטרופות ו 1/2 כוס מיונז וכמובן את כף אבקת המרק עוף.

 

מסמיכים תוך כדי בחישה.

 

חותכים את הברוקולי לחתיכות בנוניות, אך לא קטנות מידי כדי, שלא יצא עיסה.

 

שמים את הברוקולי בכלי או קערה עמוקה, שופכים את התערובת מהקלחת לכלי ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

 

שופכים את התערובת לתבנית מתאימה (אני אופה פשטידות בדרך כלל בתבנית קרמיקה עגולה) ואופים בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות בתבנית משומנת שמתאימה לפשטידה (ניתן לפזר מעט בפרורי לחם בתבנית האפייה).

 

אופים  45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.

 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon