שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
את התבשיל מכינים משעועית ירוקה קפואה שחוסך בזמן הבישול, רוטב עגבניות, כך שאין צורך להתעסק עם קילוף עגבניות, אין צורך לטגן את הבצל – אין צורך בשמן לטיגון.
תבשיל קל, מהיר להכנה, משביע, ללא שמן, אפשר לאכול כתוספת למנה עיקרית, ליד קציצות או להכין אורז לבן ולשים את השעועית מעל האורז ועוד... כולם יאהבו גם הקטנטנים.
מצרכים
חצי חבילה של שעועית ירוקה חתוכה קפואה 400 גרם (מוצאים אותה ישר מההקפאה – אין כמובן צורך להפשיר)
בצל אחד חתוך לקוביות
קופסא עגבניות מרוסקות/רוטב עגבניות מוכן/100 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה)
כפית מלח
3 כפיות שטוחות סוכר
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
כוס מים או יותר
1 *אופציה - כפית שטוחה מרק עוף
אופן ההכנה
לקצוץ את הבצל דק ולהכניס לסיר.
להוסיף לסיר חצי שקית שעועית חתוכה קפואה, סוכר, מלח, פלפל שחור, רוטב העגבניות ומים. במידת הצורך מוסיפים מים לדילול הרוטב. תלוי מאוד באיזה עגבניות אתם משתמשים, אם ברסק עגבניות, ברוטב עגבניות, או בעגבניות מרוסקות.
לכסות את הסיר, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, ללהבה נמוכה.
לבשל 30- 40 דקות.
*מומלץ להגיש עם אורז לבן
מתענגים על האוכל הפשוט והקל להכנה.
בתאבון!