קציצות בשר בקר ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניות היא מנה עיקרית קלאסית. הקציצות יוצאות רכות ועסיסיות. מתכון שגם הקטנים יאהבו.

 

סיר  בגודל 24 ס"מ 3.8 ליטר בהחלט מספיק

 

 

 

 

 

 

חומרים לבשר:

חצי קילו בשר טחון עדיף טרי. בקשו מהקצב טחינה אחת כדי שהטעמים יורגשו. במידה וקונים בשר טחון טרי אפשר להקפיא את הבשר עד לשימוש

 

1 בצל קטן קצוץ

 

ביצה

 

2 פרוסות לחם לבן אחיד קל פרוס שרוי במים או כל לחם לבן אחר

 

4 - 3 קוביות שום קפוא של דורות או שום טרי כתוש

 

אבקת שום (לא חובה)

 

כפית שטוחה אבקת מרק עוף

 

חצי כפית מלח או לפי הטעם

 

מעט פלפל שחור או לפי הטעם

 

2 – 1 כפות שמן זית. במידה והבשר הטחון בשר שמן אפשר להפחית מכמות זמן הזית

 

חומרים לרוטב:

2 קופסאות רסק עגבניות (כל קופסא 100 גרם) או 2 קופסאות של רוטב עגבניות (כל קופסא 260 גרם)

 

2 כוסות מים

 

3 כפיות סוכר

 

מעט קטשופ

 

כפית מלח שטוחה

 

2 קוביות שום קפוא או שום טרי כתוש

 

פלפל שחור לפי הטעם

 

כפית שטוחה אבקת מרק עוף

 

הכנת הקציצות:

משרים את פרוסות הלחם במים במשך כמה דקות. מוציאים את הלחם, סוחטים היטב וקורעים לחתיכות.

 

מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון, תמיד תמיד בידיים (אפשר עם כפפות חד פעמיות), השום הקפוא, הבצל הקצוץ, הביצה, מעט שמן זית וחתיכות הלחם, ומתבלים במלח, אבקת שום, כפית שטוחה אבקת מרק עוף, ופלפל שחור. רצוי לטעום את תערובת הקציצות ולבדוק אם חסר תבלינים (ממש לא חובה למי שלא יכול לטעום בשר חי).

 

לא כדאי ללוש את הבשר הטחון יותר מידי כי אז הקציצות יהיו קשות.

 

רצוי להכניס את העיסה למקרר או להניח בצד לחצי שעה לספיגת הטעמים לפני שיוצרים את הקציצות.

 

יוצרים קציצות בגודל שווה, לא להדק אותם חזק, שמרו על הקציצות מעט רפויים כדי לשמור על אווריריות.

 

הכנת הרוטב:

מערבבים בסיר שתי כוסות מים, 2 קופסאות רסק עגבניות (כל קופסא 100 גרם) והתבלינים בחומרים לרוטב.

טועמים ומתקנים תיבול.

 

הבישול:

מביאים את הרוטב בסיר לרתיחה.

 

מנמיכים את הלהבה ומכניסים את הקציצות בצורה מסודרת ובעדינות, כך שלכל כדור יהיה מקום בתחתית הסיר. במידה ואין מקום בתחתית מכניסים את הקציצות מעל בזהירות. הקציצות לפעמים מעט מתפרקות שזה בסדר, ככה הקציצות יהיו רכות ועסיסיות.

 

מכסים את הסיר ומבשלים כ 50 – 40 דקות על אש נמוכה. רצוי אחרי כמה דקות לנער בעדינות את הסיר לכיסוי מושלם של הקציצות ברוטב או להסיר את המכסה ולערבב את הכדורים בעזרת כף עץ בזהירות ובעדינות כדי שהקציצות לא יתפרקו, כך שחלקם העליון של הקציצות שבצבץ מעט מחוץ לרוטב, ישקע ברוטב. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה.

 

אפשרויות הגשה:

כדורי הבשר יכולים לשמש כמנה עיקרית טעימה מאוד. שמים את הקציצות מעל אורז לבן/ פסטה/ פירה/קוסקוס או כל תוספת, שתבחרו ומעל יוצקים הרבה רוטב, מגישים חם ונהנים.

 

 

בתאבון!

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon